Okuryazarlık Seferberliğine Büyük İlgi

Okuryazarlık Seferberliğine Büyük İlgi

Okuryazarlık seferberliği çerçevesinde kurslara katılımda bulunan kursiyerlere sertifikaları yapılan tören ile verildi.

A+A-

Emine Erdoğan'ın başlattığı “Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası çerçevesinde Denizli’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezleri’nde açılmış olan kurslara katılımda bulunan kursiyerlere sertifikaları Valim Hasan Karahan tarafından takdim edildi.


 

Valilik Konferans Salonu’nda yapılan törene; Vali Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve çok sayıda kursiyer katılımda bulundu.

 

Törende konuşma yapan Vali Hasan Karahan, sertifika alanları tebrik etti ve öğrenmenin yaşı olmadığını, bu yaştan sonra ben bunu yapamam, demediklerini ve inatla devam ettiklerini, kadınların bu konuda daha çabuk öğrendiklerini, daha pratik öğrendiklerini, devlet olarak bu eksiğin farkında olduklarını ve utanç duyduklarını, bu zamanda hala okuma yazma bilmeyen erkek ve kadınların olmasının da bir ayıp olarak kendilerine yettiğini, Denizli’nin bu konuya hassasiyet ile yaklaştığını, tüm arkadaşların katılımı ile çok güzel bir netice aldıklarını dile getirdi.

DENİZLİ TÜRKİYE 4. SÜ

Denizli çapında 16.000’e yakın vatandaşın okuma yazma bilmediği düşünülüyor. İlde 2016 TUİK verilerine göre okuma yazma bilenlerin oranı 98,34’ken okuma yazma bilmeyenlerin oranı 1,66 olduğu dile getirildi. Denizli Türkiye’de okuma yazma seviyesinde Türkiye 4.sü.

 

Başlatılan Seferberlik çerçevesinde okuma yazma kurslarına 3.846 kursiyer katılımda bulundu. 1.Kademe ve 2.Kademe Okuma Yazma kursları sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.