Ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi

Ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi

İSTANBUL’da alkol zehirlenmelerinde ölüm sayısı artıyor. Hastanelerde tedavi gören 3 kişinin de hastanede hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı emniyet kaynaklarına göre 12’ye yükseldi.

A+A-

Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği yetkilileri ölü sayısının 12’ye yükseldiği belirtti. Özel Doğan hastanesinde yoğun bakım servisinde tutulan Hazım Rıza Pelvan(65) öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Bakırköy’de zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Metin Kılıç’ta yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Sultangazi ilçesinde zehirlenerek hastaneye kaldırılan Dursun Üstün’ünde hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 12’ye yükseldi.

  

Bunun üzerine başlatılan operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde sahte içkilerin  Fatih, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler ve Gaziosmanpaşa’da satıldığı belirledi. Polisin operasyonları devam ediyor.

 

 

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

 

Olay, S.M. adlı kişinin alkol zehirlenmesinden ölmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, durumdan kuşkulanarak S.M.’nin ailesiyle görüştü ve ölen kişinin içkiyi satın aldığı büfenin adresini öğrendi. Alınan bilgiye göre, büfeye baskın yapıldığı sırada ise işyeri sahibi M.Ş. paniğe kapılarak, arama yapılmasına engel olmak için önündeki tezgahta bulunan ekmek bıçağını alıp göğsünü çizmeye başladı. Ancak polis ekibi zanlıyı etkisiz hale getirerek, gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada da çok sayıda sahte içki ele geçirildi.

 

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

İstanbul da, metil alkolden etkilenen 9 kişinin  hayatını kaybettiği, içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla gözaltına  alınan kişi sayısının 15'e yükseldiği bildirildi. 

 

Alınan bilgiye göre, alkol zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve  Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ercan Tümey, 22.00 sıralarında  hayatını kaybetti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin söz  konusu ölüm üzerine, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti ve son 3 günde, Tümey'in  dışında 8 şüpheli ölümün daha metil alkolden kaynaklandığını tespit etti. 

 

Metil alkolden etkilenen Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan  Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği  belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkeğin de hayatını kaybettiği saptandı. 

 

Bunun üzerine, Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa  ilçelerinde operasyon düzenlendi. Sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı  iddiasıyla V.O, E.O, İ.K, H.B, E.T, M.Y, İ.B, M.Ş, İ.A, S.Y, N.B, M.K, A.K, S.K.  ve A.K. gözaltına alındı. Bu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda,  alkol imalatında kullanılan düzenekler ve çok sayıda sahte içki ele geçirildi. 

 

Yetkililer, çok sayıda sahte içkinin piyasaya sürülmüş olabileceğini  belirterek, vatandaşları, şüphe duydukları içkileri tüketmemesi konusunda uyardı. 

 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 18 Ekim'den bu yana  hastanelere müracaat eden 47 kişinin, alkol zehirlenmesinden etkilendiği ve bu  kişilerden 6'sının hayatını kaybettiği belirtilmişti. Asayiş Şube Müdürlüğü  Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı  iddiasıyla 10 kişiyi gözaltına almıştı.



 


ŞİŞELERİN İÇİNDE NE OLDUĞU İNCELENİYOR

 

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, bazı kişilerin 35 cc’lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi. Sahte içkileri ürettikleri ve pazarladıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

 

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

 

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen sahte içki numunelerinin incelenmek üzere Adli Tıp’a gönderildiğini açıkladı.  Yetkililer, halen tedavisi süren ve durumu ağır olan kişiler bulunduğunu vurgulayarak, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti. 

 

BURSA'DA DA ALARM VERİLDİ

 

İstanbul’da sahte içkiden 9 kişinin zehirlenmesi üzerine Bursa’da da kontroller arttı.

 

İstanbul’da sahte içkiden çok sayıda insanın hastanelere kaldırılması ve 9 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

 

Bursa polisi, yaptığı operasyonlar ve yol kontrolleriyle sahte içki imal edenlere göz açtırmıyor. Son olarak Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir aracı durduran polis ekipleri, 74 şişe bandrolsüz alkollü içecek ele geçirdi. Ayrıca araçta 48 adet Yeni Rakı bondrolü, 51 adet eski alkollü içecek bondrolü, 20 adet jack Danils şişe etiketi, 16 adet JB marka şişe etiketi bulundu. Polis ekipleri araçtaki şüpheli hakkında tahkikata başladı.


5 TL’YE 35’LIK RAKI

 

İlk incelemelerde, aynı bölgede ölen 12 kişinin cesedinin Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildiği belirlendi. Adli Tıp uzmanlarıyla görüşen polis, ölenlerden 6’sının ‘alkol zehirlenmesi’ sebebiyle can verdiği bilgisine ulaştı. Alkol zehirlenmesi sebebiyle ölenlerin sayısı 10’A yükselirken, rakamın artmasından endişe edildiği öğrenildi. Cinayet Büro ekipleri, hastaneye kaldırılan 8 kişinin de, yakın mahallelerdeki farklı büfe ve marketlerden ‘rakı’ aldıklarını tespit etti. Soruşturmayı çok yönlü sürdüren polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Öte yandan yapılan soruşturmada, bazı kişilerin 35 cc’lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN İSTANBUL’DAKİ ALKOL ZEHİRLENMELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana alkol zehirlenmesinden hastanelere müracaat eden 47 kişiden 6’sının hayatını kaybettiğini bildirdi.  

 

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İstanbul ilimizde 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 47 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış olup, bu vatandaşlarımızdan 6’sı maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 5’i kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 18’i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 23 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 7’sinin hayati tehlikesi mevcuttur” denildi.

 

Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numunelerin incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, “Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.