Olimpos Gezi Rehberi

Olimpos Gezi Rehberi

Olimpos Türkiye'nin tatil beldelerinden en muhteşem alanlarından biridir.

A+A-

Güzelliği ile tatil yapmanız kaçınılmaz olacak ve istediğiniz şekilde sakinliğin tadını çıkarabileceksiniz. Hayatınızda anlarınızı en etkin şekilde geçirmenin bir yolu Olimpos'a gitmek ve oradaki çeşitli yerleri görmek olacaktır. Tatilinizi eşsiz ve uygun fiyatlarla geçirmek için kendinize ödül vererek Olimpos'a gitmelisiniz.

Olimpos Gezilecek Yerler

Olimpos Antalya'nın en güzel mekanlarına sahip olan Kemer'e de yakınlığı ile bilinmektedir. Olimpos'un içerisinde bulunan antik taşlar ve (Bungalo) diye adlandırılan ağaç evleri ile meşhurdur. Olimpos gezilecek yerler olarak Antik kenti, Yanartaş, Çıralı gibi mekanlar bulunur. Halkın bahsettiği öyle efsanevi destanlar vardır ki insanların ilgisini yüksek oranda çekip bu masalsı anlatılara inanmasanız da gerçekliğini benimsersiniz. Çıralı'da anlatılan bir efsaneye göre Zeus'un ölen ejderhasının ateşinin hala yandığını söyler.

İlginizi Çekebiir: MNG Turizm Antalya Otel Seçenekleri

Olimpos Nerede?

Olimpos nerede sorusuna cevap olarak şunu söyleyebiliriz ki Toros dağlarının eşsiz manzarasının içinde kalmış saklı bir cennettir Olimpos. Olimpos Antalya'ya 60 km ve şehir merkezine 80 km uzaklıktadır. Şehirlerarası terminale 77 km ve Antalya hava alanına 100 km mesafededir. Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Kalkan diğer tatil beldelerine de yakın mesafesi ile bilinir. Antalya'nın en ünlü plajlarından olan sarısı plajına ve yapımı biteli 2 sene olan teleferiğe de yakındır.

Olimposa Ne Zaman Gidilmeli?

Olimpos doğa ile iç içe yaşamak isteyenler için mevsim fark etmeksizin tercih edilebilir. Tabi ki de bu kişilerin tercih sebepleridir. Olimpos ne zaman gidilmedi sorusuna her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır diyerek devam edelim. Akdeniz'in pırıl pırıl masmavi sularında serinlemek istiyorsanız özellikle Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında tercih edilmelidir.

Olimpos Nerede Kalınır?

Dünya genelinde de bilindiği gibi Antalya'nın en güzel ağaç evlerine (Bungalo) sahip Olimpos nerede kalınır sorularına net bir cevap verebilir ve aynı zamanda burada kamp kurarak da doğa ile iç içe tatil yapabilirsiniz. Her yaş grubundan turiste ev sahipliği yapar. Dünyanın her yerinden, her yaş grubundan insanların özgürce tatil yaptığı Olimpos festivalleri ve farklı turizm akımları ile turistlerin yüksek ilgi duyduğu tatil köyüdür.

En ilgi çeken festivallerden torununu al git festivalinde X kuşağı ve Z kuşağından turistlerin aynı ortamda kaldığı kamp evleri hem ucuz hem de güvenilir konaklama sağlayarak, tercih edilme yüzdesini arttırmıştır. Olimpos da ilk konaklama olan Kadir'in yeri ile 2000 yıllarında ünlenen Olimpos antik kentini herkese tavsiye ediyorum.

Olimpos Gece Hayatı

Olimpos gece hayatında yüksek sesli barlar ve discolar ile karşılaşmanız oldukça zordur. Olimpos gece hayatı genelde zeytinli festivali, likya yolu yürüyüşleri, hippi diye tabir edilen turist arkadaşlarımızın koca bir kamp ateşi yakıp başında gitar eşliğinde Akdeniz akşamlarını söyleyip yüksek dozda alkol almasıyla, sabah uyandığınızda yaşadığınız geceyi hatırlamayarak geçer.

MNG Turizm Yurtiçi -yur dışı turlara ve otel seçeneklerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.