“Omuzlarımızdaki sorumlulukların farkındayız”

“Omuzlarımızdaki sorumlulukların farkındayız”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Mesajında, öğretmenlerin eğitim-öğretim sisteminin temel yapı taşı olduklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, ülkemizin gelecek vizyonunun inşasında önemli roller üstlenecek öğretmenlerimizi yetiştirirken, PAÜ olarak sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti. 

“Öğretmenlik, muhteviyatında büyük bir sevgi, emek ve hoşgörü, barındıran, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten ve onların çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaşmalarına vesile olan saygın bir meslektir.

Günümüzde, eğitimde ve teknolojide yaşanılan gelişimlere bağlı olarak bu kutsal meslek, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe taşınması sürecindeki öncü rolü ile önemini sürdürmektedir. Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapmış, öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.

Bilimde, sanayide, teknolojide, sanatta, sporda ve hayatın her alanında ülkemizin gelecek vizyonunun inşasında, eğitim - öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarları olan öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Geleceğimizin mimarı sevgili gençlerimizi bilgi ve güzel ahlak ile şekillendiren, onları hayata hazırlayan ve alanlarında deneyimli birer meslek mensubu olmalarında büyük emekleri bulunan kıymetli öğretmenlerimizin, ülkemizin hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolculuğunda aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum.

“Üniversitemizden mezun olmuş öğretmenlerimiz ile birlikte omuzlarımızdaki sorumlulukların farkındayız”

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojileri kullanan, araştıran, sorgulayan, gelişime ve yeniliğe açık, temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, milli ve ahlaki değerlerine sahip, genç nesillerimizin yetiştirilmesinde, Üniversitemizden mezun olmuş öğretmenlerimiz ile birlikte omuzlarımızdaki sorumlulukların farkındayız. Bu sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyor, hayata rehber olma gayretimizi sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin her köşesinde fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimize, sağlık, huzur ve mutluluk dolu güzel bir ömür temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.