Onlar İnandılar, Emanetlerinin Bekçisiyiz

Onlar İnandılar, Emanetlerinin Bekçisiyiz

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık Sarıkamış şehitleri ve Menemen olayları hakkında bir açıklamada bulundu.

A+A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Sarıkamış’ta soğuk ve çatışmalar sonucu şehit olan 90 bin kişilik orduyu ve Menemen’de Cumhuriyet düşmanlarının şehit ettiği Asteğmen Kubilay’ı ve arkadaşlarını andı.

Akışık yayınladığı mesajında; “Sarıkamış Harekâtı on binlerce asker ve sivilimizi eksi 30 derecelere varan soğuk ve çatışmalar sonucunda şehit verip Allahüekber ve Soğanlı Dağları'na emanet ederek çekildiğimiz, üzerinden 106 yıl geçmesine rağmen unutamadığımız soğuğa yazılmış bir destandır.

Sarıkamış Harekatı’nda Başkumandan vekili Enver Paşa büyük bir askeri güçle, Rusları hiç beklemedikleri bir yerden, Allahuekber dağlarından aşarak vurmayı ve Kars‘ı yeniden vatan topraklarına katmayı hedeflemiş fakat isteklerine ulaşamadan onbinlerce ana kuzusu dağlarda -30 derece soğuklarda donarak şehit olmuş bu vatan uğruna düşünmeden canını teslim etmiştir.

Ölümüne yürüyüşün diğer adı Sarıkamış Harekatı’nın yıl dönümünde vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet, ruhları şâd olsun” ifadelerini kullandı.

Unutulmadı

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık Cumhuriyet Tarihinin en korkunç irtica olaylarından biri olan Menemen’de Asteğmen Mustafa Fethi Kubilay ve arkadaşlarını da unutmadı.

Akışık, “90 yıl önce, İzmir Menemen’de, birkaç Cumhuriyet düşmanı, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı, acımasızca ve alçakça katletti. Kubilay’ın ve iki bekçinin adına anıtlar dikildi ve o günden bu yana Kubilay ve arkadaşları unutulmadı.

Ne yazık ki Kubilay’ın şehit edilmesi yeni nesillere unutturulmak isteniyor, bu önemli olay ders kitaplarından dahi kaldırılıyor olsa da biz Asteğmen Kubilay’ı ve onu katleden eli kanlı Cumhuriyet düşmanlarını unutmadık, unutturmayacağız. Laik Cumhuriyeti savunan Kubilay’lar var oldukça Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var olacaktır.

Onlar İnandılar, dövüştüler, şehit düştüler, Bizler bıraktıkları emanetin bekçisi olacağız."” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.