Online Alışverişte “Güven” Dönemi

Online Alışverişte “Güven” Dönemi

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde meydana gelen güvenlik sorununun çözülmesi ve bu sitelerin güvenilir olduğunu belirlenmesi için yeni bir uygulama başlıyor.

A+A-

Uzmanlar internet üstünden alışveriş yapan kişilerin, kredi kartları ve siteler ile alakalı güvensizliğinin olduğunu dile getirdi.

Uzmannlara göre, e-ticaret sitelerine 'güven damgası' verilecek ve en büyük sorunların başında gelen güven eksikliği sona erecek. Uzmanlar, bunun için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile e-ticaret sitelerine güven damgası verilmesi ile alakalı yapılan çalışmaların sonucunun tebliğ olarak yayınlandığını, ileriki günlerde, 1 aya kadar bakanlıktan alınan yetki ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin güven damgası vermeye başlayacağını dile getirdi.

"GÜVEN PROBLEMİ OLDUĞU BELİRLENDİ"

'Güven damgası' bulunan siteler ile dünyada ve Türkiye'de e-ticaret sektörünün çok daha hızlı büyüyeceğini ifade eden uzmanlar, TÜİK verileri göre tüketicilerin yüzde 45'inin gizlilik ve güvenlik kaygıları sebebi ile internetten alışveriş yapmadıklarının ortaya çıktığını,  bu sebeple bakanlığın 'Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ' 6 Haziran 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdiğini,  gerçekleştirilen istatistiklere göre internetten alışveriş dünyanın hemen hemen yarısı 3'te 1'i civarında olduğunu, yani toplamda ticaret oranı dünyada yüzde 8-9 iken Türkiye'de yüzde 3,5 olduğunu, daha az alışveriş yapılmasındaki sebeplerden en önemlisinin güven konusu olduğunu, özellikle kredi kartlarında güven probleminin bir hayli fazla olduğunun belirlendiğini ifade ediyorlar.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.