ORC Sportsboat Avrupa Şampiyonası İstanbul'da Yapıldı

ORC Sportsboat Avrupa Şampiyonası İstanbul'da Yapıldı

Bu sene ülkemizin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 2021 ORC Sportsboat Avrupa Şampiyonası, dünyanın dört bir yanından yelken tutkunlarını İstanbul'da buluşturdu. 

A+A-

5 Ülkeden 29 sportsboat teknesinin katıldığı Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada ilk gün yetersiz rüzgar nedeniyle yarış yapılamadı. Şamandıra ve coğrafi rotalı olarak planlanan şampiyonanın ilk yarış gününde hakem komitesi, yeterli rüzgâr olmaması sebebiyle yarışların yapılmamasına karar verdi. Şampiyonanın ikinci gün yarışı ise “rüzgarsızlık” nedeniyle basılan tehir bayrağı ile ertelendi. Sonunda tazeleyen rüzgarla start verilebilmiş olsa da düşen rüzgar hızı sebebiyle abandone kararı açıklanmıştı. 

Avrupa Şampiyonası’nın 3’üncü günü ise 4 yarışa sahne oldu. DFDS sponsorluğunda gerçekleştirilen 1’nci yarışın kazananı CHEESE SAILING olurken; günün 2’nci yarışının lideri ORIENT XS teknesi oldu. İMEAK Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda gerçekleştirilen 3’ncü yarışı NIMBUS ekibi kazanırken; günün 4’üncü yarışında liderlik OneDesing ekibinin oldu.

Şampiyonanın dördüncü ve son gününde ise sporcular 2 yarış yaparak şampiyonayı tamamladı. Avrupa Şampiyonası Division A Klasmanı’nda Saruhan Çınay dümenciliğindeki NIMBUS teknesi 1’nci olurken; CHEESE SAILING 2’nci, ORIENT XS teknesi ise 3’ncü oldu. Division B Klasmanı’nda Branko Brcin dümenciliğindeki SUGAR teknesi 1’nci oldu. SUGAR teknesini 2’nci sırada HARMONIX ve 3’ncü sırada PYK 2 teknesi takip etti. 

“Türkiye’nin birçok ülke için antrenman merkezi haline gelmesini istiyoruz”

Avrupa Şampiyonası’nı yerinde takip eden Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak; “Ülkemizin en köklü yelken kulüplerinden biri olan Kalamış Yelken Kulübümüzün bu organizasyon için dört dörtlük tesislerinde güzel bir şampiyonayı geride bıraktık. Böylesine özel bir şampiyonaya verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir ev sahipliği yaptılar. Kalamış Yelken Kulübü tesisleri böylesine büyük şampiyonalara oldukça elverişli. Biz hem gençlik hem olimpik sınıflarda uluslararası şampiyonaların Dünya ve Avrupa gibi önemli müsabakalarını Türkiye’ye almaya çalışıyoruz. Bunun birçok önemli yanı var. Her şeyden önce Türkiye’nin birçok ülke için antrenman merkezi haline gelmesini istiyoruz. Çünkü kıyılarımız ve coğrafyamız buna çok uygun. 12 ay yelken sporu için antrenman yapılabilecek bir atmosferdeyiz. Her ilimizde böyle güzel imkânlar var. Bunu uluslararası camiaya duyurmak ve bilgilendirmek için birçok yarışı Türkiye’ye almaya çalışıyoruz. Hem sportif anlamda hem de organizasyon becerilerimizin artması anlamında bu konuya çok önem veriyoruz. Türkiye’ye yelken için gelen herkes bu güzelliklere hayran kalıp ülkelerine geri dönüyorlar. ” açıklamasında bulundu. 

“2024 Paris Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarımıza hızlıca başladık”

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Akdurak; “Türk sporunun son derece önemli ve başarılı bir olimpiyat oyunlarını geride bıraktık. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, olimpiyatlara odaklanmamız için ve bütün branşların başarı çizgisinin yükselmesi için çok güzel bir destek verdi. Birçok branşta çok güzel sonuçlar elde ettik. Yelken olarak kafilede 8 sporcumuz 6 disiplinde yer aldık. 2 disiplinde madalya yarışına çıkan sporcularımız oldu. Çok yakın olmamıza rağmen maalesef madalya alamadan geri döndük. Döner dönmezTokyo’da çok istediğimiz fakat alamadığımız madalyaları 2024 Paris’te almak için çalışmalarımıza başladık” diyerek sözlerini tamamladı.

2021 ORC Sportsboat Avrupa Şampiyonası, Kalamış Yelken Kulübü’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile noktalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.