Ordu'da Cumhuriyet Bayramı Heyecanı Yaşandı

Ordu'da Cumhuriyet Bayramı Heyecanı Yaşandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Ordu’da düzenlenen çeşitli programlarla coşkulu bir şekilde kutlandı. 

A+A-

Dün Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başlayan, ünlü sunucu, televizyoncu, şair ve tiyatrocu İbrahim Sadri'nin Şiir Dinletisi ile devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, törenlerle devam edildi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü kutlama programının bugünkü kısmı, Vali Tuncay Sonel’in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. 

Ordu Lisesi önünde yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümü kutlama programı, havanın yağışlı olması nedeniyle Başpehlivan Recep Kara Spor  Salonunda gerçekleştirildi.

Törenden önce Vali Tuncay Sonel, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan ile birlikte halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet bayramını kutladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.  

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Tuncay Sonel yaptı. 

"Kurtuluş Savaşı'mızın zirvesi olan Cımhuriyet, bundan 98 yıl önce kurularak tarihteki yerini almıştır. Bu toprakları vatan yapan ecdadımıza, Cumhuriyetimizin  kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, canlarını, gözlerini hiç  kırpmadan feda eden şehitlerimize, kahraman gazilerimize borcumuzu ödemek istiyorsak, birlik beraberlik içerisinde çok çalışacağız” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Tuncay Sonel, Atatürk’ün , çocuklar ve gençler  için şöylediği “Çocuklarımız; sizler  hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve saadet parıltısısınız ” sözünden hareketle gençlere çok çalışmaları ve kendilerini çok iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Vali Sonel, "Bilgi, beceri, çalışkanlık,  istek halinde hangi iş olursa olsun, hangi meslek mensubu olursanız olun, severek, isteyerek yaptığınız takdirde başarılı olacağınızdan eminiz. Biz, sizlerin arasından nice Nobel ödülü alacak Aziz Sancarlar, nice milli teknoloji hamlesine karşı katkılar yapan Selçuk Bayraktarlar çıkmasını ümit ediyoruz. Dünyada 3 tane  beyin cerrahı ile ilgili ünlü doktor bulunuyor. Biri Amerikalı, biri Japon, biri de Türk. Türk olan doktor hemşehrimiz Uğur Türe. İnşallah sizlerin arasından da böyle ailesine, vatanına, milletine, insanlığa katkı yapacak nice gençler, nice başarılara imza atacak  bilim insanları çıkar” dedi.

Vali Tuncay  Sonel, “Bu ülke kolay kazanılmadı. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda,15 Temmuz’da, Doğu’da, Güneydoğu'da, yurt içinde, yurt dışında hala mücadeleler veriliyor. Kahraman güvenlik güçlerimiz askeri, polisi, güvenlik korucuları, yurdun dört bir köşesinde Suriye’de, anadan, babadan, yardan ayrı gözünü kırpmadan bu memleket için uğraşıyorlar” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay Sonel, "Yetim ve öksüz evlatlarımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize, engelli vatandaşlarımıza,  yaşlılarımıza, devletimizin şefkatini, sıcaklığını, güleryüzünü hep beraber göstermemiz gerekiyor” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunları yaparken de geçmişimizi unutmayalım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde 19 İlçemizde yüzlerce yatırım yapılıyor. Hem yolları, hem binaları yapacağız hem de  gönülleri inşa edecek, gönüllere dokunacağız. Rabbim vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza, ezanımıza birlik beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü birkez  daha kutluyor ve Cumhuriyetimizi bize armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi birkez  daha rahmetle,  şükranla, minnetle anıyorum”

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Sonel, "Sevgili gençler! çok çalışın.  Anne, babaya, öğretmenlerimize,  büyüklerinize sevgide, saygıda kusur etmeyin.  Bu memleket kolay kazanılmadı. Bulunduğu coğrafi konum itibariyle bir yıldız gibi parlamakta ve biz rahatsız olanlara taviz vermeyeceğiz. Rabbim Türkiye Cumhuriyetimizi ilelebet payidar eylesin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Vali Tuncay Sonel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Ordu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şeyma Eribol, “Vatan Destanı”, Yağız Macit ise “Bayrak”  adlı şiiri okudu. 

Kutlama programı ödül töreniyle devam etti. Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Cumhuriyet” konulu resim, şiir, kompozisyon ile tenis turnuvasında dereceye giren öğrencilere ve sporculara ödülleri Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan ve diğer protokol mensupları tarafından verildi.  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programı, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

Ali Yazan Ordu/ Akis Haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.