Ordumuza Muvaffakiyetler Diliyoruz

Ordumuza Muvaffakiyetler Diliyoruz

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdi.

A+A-

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Barış Pınarı Harekâtı'nda kahraman Mehmetçiğimizin her zaman yanında olduğumuzu dile getiriyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz" açıklaması yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve Kent Konseyi’ne bağlı meclislerin yürütme kurulu üyeleri bir araya gelerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdiklerini açıkladı. Değirmenci, Kent Konseyi'nde yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin tehditlerini ortadan kaldırmak, topraklarından göç etmek zorunda bırakılan insanlara güvenli bölge oluşturup ülkelerine dönmelerini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak amacıyla Barış Pınarı Harekâtı'nı başlattığını söyledi. Harekatın Türkiye'nin bekası açısından zorunluluk taşıdığını ifade eden Değirmenci, "Hemen sınırımızın öte yanında oluşturulmak istenen terör koridoru ülkemizin ve necip milletimizin huzuru ve güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Barış Pınarı Harekatı ile tüm bölgeye huzur, güvenlik ve esenlik gelmesi adına kahraman Mehmetçiklerimizin kendi canları pahasına mücadele ettikleri gerçeğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Suriye’nin toprak bütünlüğü korunacak

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye  Cumhuriyeti Devleti, başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Barış Pınarı Harekatı ile bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, daha önce de Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi barış dolu bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta ülkemizin, bölgenin ve Suriye halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşların barış içerisinde kendi topraklarına dönebilmesi adına atılan bu adımlar görmezden gelinmemelidir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir."

Her Zaman Yanlarındayız

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak, Barış Pınarı Harekâtı'nda ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin her zaman yanında olduğumuzu dile getiriyor, ülkemizin bekası, bölgenin huzur ve güvenliği adına başlatılan harekâtta ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.