Örki “Gazetecilik onurlu bir meslektir”

Örki “Gazetecilik onurlu bir meslektir”

Örki “Haber için yaz kış demeden gece gündüz görevlerinin başında olan gazeteciler onurlu bir mesleği icra ediyorlar. Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

A+A-

AK Parti İl Başkanı Avni Örki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. Gazetecilik mesleğinin önemini vurgulayan Örki, “Gazetecilik mesleği kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacını taşımaktadır. Basın fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin tamamlayıcı bir unsurudur. Dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylardan bu mesleği icra eden değerli basın mensupları aracılığıyla haberdar oluruz” dedi.

 

Basının toplumu önemli konularda aydınlatarak kamuoyu oluşturduğunu ve sosyal anlayış açısından hayatı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Örki, “Toplumların doğru bilgiye ulaşma ihtiyaç ve hakları vardır. Demokratik toplumlarda topluma bu hakkı kullanması yönünden en büyük katkıyı basın mensupları sağlamaktadır. Bu bağlamda basın demokratik toplumların gereğidir. Denizli’deki basın kuruluşları duruşları ve hitap ettiği kitle bakımından ülke genelinde takdir toplayan ve her fırsatta örnek gösterilen kuruluşlardır. Bu açıdan da hepsini tek tek kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Örki, son olarak gazeteciliğin zor bir meslek olduğunun altını çizerek, “Basın çalışanları aracılığıyla şehrimiz ülkemiz ve dünyada olup bitenler hakkında çok kısa bir süre sonra haberdar olabilmekteyiz. Gazetecilik özveri ve fedakarlık ister. Haber için yaz kış demeden gece gündüz haberin çıktığı her anda görevlerinin başında olan gazeteciler onurlu bir mesleği icra etmektedirler. İlimizin kalkınmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın da özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerinden dolayı kendileriyle gurur duyuyoruz. Bir ilin gelişmişlik göstergelerinden bir tanesi de basın kuruluşlarıdır. Büyük bir özveri ile fedakârlıkla çalışan basın mensuplarımızın basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.