Ormancılık gününde Gürlesin'den anlamlı hediye

Ormancılık gününde Gürlesin'den anlamlı hediye

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında belediye personeline ve vatandaşlara fıstık çamı fidanı dağıttı. Başkan Gürlesin, yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumanın herkesin görevi olduğuna vur

A+A-

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Pamukkale Belediyesi de fidan dağıtım etkinliği gerçekleştirdi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, fidan dikiminin özendirilmesi, yeşil dokunun, ormanların korunması bilincinin aşılanması noktasında gün dolayısıyla başta belediye personeline ve vatandaşlara fıstık çamı fidanı dağıttı.

Sağlıklı yaşamın koruyucuları ormanları, ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmek amacıyla Pamukkale Belediyesi olarak çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Gürlesin, şunları söyledi, “Belediye personelimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızı fidan dikmeye özendirilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmaları amacıyla bir çalışma yaptık. Yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumak hepimizin görevi. Ormanı diktiğimiz kadar korumak zorundayız.  Ormanı dikmek, korumak, yaşatmak hepimizin boynumuzun borcu. Biz o inançla yaşıyoruz daha nice geleceklere gölgesinde konaklayabileceği ağaçlar bırakmalıyız. Bu nedenle bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Bu dağıttığımız fidanlar sembolik bir oranda ama personelimiz, vatandaşlarımız çocuklarıyla, çevreleriyle bu fidanları toprakla buluşturduklarında önemli bir bilinçlendirmeyi de sağlamış olacağız. Şükürler olsun ki, Denizli’mizin yüzde 50’ye yakını ormanlık alan. Ormanlık alanda anlamında zengin bir şehiriz. Şehir merkezimizde ise yeşil alan ortalamamız oldukça iyi. Ancak bu oranı daha da yukarı taşımak görevimiz. Doğaya sahip çıkmak ve çevrenin sürdürüle birliğin korumak adına her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.