Ornaz Vadisi Güz Renklerine Yolculuk

Ornaz Vadisi Güz Renklerine Yolculuk

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu bu hafta kentin merkezinde sayılan bölgelerden Başkarcı dağının kuzey eteklerindeki Ornaz Vadisi ve şelaleler bölgesine yürüyüş düzenledi.

A+A-

Sınırlı sayıda katılımcı ile özel bir grup oluşturularak gerçekleştirilen etkinlikte bölgenin renkli güzellikleri katılımcılarla izlenerek farklı zaman geçirilmiş oldu.

Karcı dağının eteklerinde kurulu Başkarcı mahallesinin batı kısmında yer alan “Ornaz vadisi” yılın her mevsimi güzellikleriyle ziyaretçilerini şaşırtan bir bölge. Bu mevsimde güz renklerine bürünen vadi küçük derecikler ve onların akış güzergahında oluşan minik şelalecikler, sararmış yapraklar, mantarlar ve hatta yeni açmaya başlayan Çuha çiçekleriyle yürüyüşe katılanlar başka bir zaman diliminde yaşar gibiydiler.

Dere kenarında yapılan sabah kahvaltısının ardından dereleri aşıp tepeler tırmanan katılımcılar; doğanın güzelliklerini izleyerek öğle saatlerinde yine başka bir dere kenarında yemek molası verip hem dinlendi hemde öğle yemeklerini yediler.  Gezi ve yürüyüş etkinliğine katılanlar mola sonrası dönüş yoluna girerek akşam saatlerinde tatlı yorgunlukla evlerinin yolunu tuttular.

Başkarcı bölgesi dağları ve vadileri ulaşımın kolay olması ve zaman kaybı yaşanmaması nedeniyle hemen her mevsim gezilip görülebilmesi dolayısıyla yoğun ziyaretçi alan doğa parçalarından birisi olarak biliniyor.

Denizlinin gizemli güzelliklerine yolculuklar yapmayı sevenlerin kolay ulaşıp hoş zamanlar geçireceği  Karcı dağı eteklerindeki diğer vadilere de bundan sonra Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu olarak  etkinlik düzenlemeyi sürdüreceğiz. Bize katılıp farklı zaman geçirmek isteyenleri etkinliklerimize bekleriz.

 

Ali İhsan Karaalp / Zeki Akakça

Grup Sorumlusu / Grup Kurucusu

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.