Özcan: Türk Kadını Çilelerle Dolu Bir Süreçten Geçiyor!

Özcan: Türk Kadını Çilelerle Dolu Bir Süreçten Geçiyor!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Av. Gülay Özcan, Türk kadınının zor ve çilelerle dolu bir süreçten geçtiğini söyledi.

A+A-

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 80’nci yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Özcan,  “Kadının siyasette temsili elbette çok önemli bir adım ve demokratik kültürün yaygınlaşmasında tarihi bir dönüm noktasıdır. Cinsiyet ayrımının farklılaştırıcı ve dışlayıcı etkisini bir yana bırakarak diyebiliriz ki, kadınlarla erkekler yaşadıkları toplumun teşkilatlanmasını ve işleyişini, genel çıkarı gözetecek bir biçimde belirleme sorumluluğuna ve yetkisine sahiptirler. İnsan varlığının eşit değerinden ve onurundan beslenen bu durumun, kadınların toplumsal sistemdeki yer ve konumlarını teminat altına alması ayrıca dikkate değerdir.  Seçme ve seçilme meselesi her şeyden önce demokrasinin nasıl algılandığı ve pratik hayata nasıl yansıdığı sorularına verilecek cevaplarla yakından ilgilidir.  Üzülerek söylemeliyim ki, bugün toplumsal yapı tam bir cinnet halini yaşamaktadır.

 

En adi suçlar, en iğrenç saldırılar herkesin gözü önünde vuku bulmaktadır.  Kadınlara yönelen  saldırılar,  hiç bu kadar belirgin hale gelmemiştir. Sokak ortasında canice katledilen, Sığınma evlerinde çare bekleyen, Hanelerinde hakarete ve ithamlara uğrayan kadınlarımız olduğu sürece hiçbirimize rahat yüzü yoktur” dedi.

 

Türk kadınının zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Özcan, “Şiddete göz yummak, görmezden gelmek, önlenmesi için gerekli tedbirleri almamak işlenen suçlara ortak olmak anlamına gelecektir ve bunun vebali de en başta hükümet etme sorumluluğu taşıyanların omuzlarında kalacaktır. Şüphesiz kadınlarımız hak ihlallerine maruz kaldığı sürece medeni bir toplumdan kimse bahsetmemelidir. Bu kapsamda Türk kadınının zor ve çilelerle dolu bir süreçten geçtiği bir gerçektir. Kadın hakları ve kadın olmaktan kaynaklanan insanlık gururu incitilmekte ve tahrip edilmektedir. Seçme ve seçilme hakkına ulaşılmasının 80.nci yıldönümü münasebetiyle, tüm kadınlarımızı kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

MESUT GÜLER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.