Özdağ ''Suriyeliler Türkiye de Parti Kuruyor''

Özdağ ''Suriyeliler Türkiye de Parti Kuruyor''

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Ümit Özdağ Suriyeli sığınmacıların parti kurmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

A+A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, “Türkiye’de 5 milyonun üzerinde Suriyeli yaşıyor. Bakın, ben ırkçı değilim ve Suriyelilerden nefret etmiyorum. Allah kimseye Suriyelilerin başına geleni vermesin. Ancak bu emperyalist bir proje” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ 2040 yılına kadar Türkiye’de her 13 kişiden birinin Suriyeli olacağına dikkat ederek, bu şekilde ülkenin siyasi ve etnik yapısını değiştirebilecek çoğunluğa ulaşabileceklerini söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın Diken’e yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:

“Türkiye’de 5 milyonun üzerinde Suriyeli yaşıyor. Bakın, ben ırkçı değilim ve Suriyelilerden nefret etmiyorum. Allah kimseye Suriyelilerin başına geleni vermesin. Ancak bu emperyalist bir proje.”

“Suriyeliler burdaki varlıklarıyla Türkiye’nin etnik kompoziyonunu, kültürel dokusunu, siyasal yapısını değiştirecek. Gelin, iktidarın resmi rakamını yani 3.8 milyon kişiyi baz alarak hesap yapalım… Bu hesaba göre, bugün her 20 kişiden biri Suriyeli. 2040’da bu rakam her 13 kişiden biri Suriyeli olarak değişecek. Bu kadar kalabalığı Türkiye kaldıramaz.”

Mesele Suriyeliler de değil. Ortada bir komplo var. Bu komplo hem Suriyelilere hem de Türkiye’ye kuruluyor. “

“Suriye’nin kuzeyinde etnik bir temizlik yapıldı. Şimdi orada bir Kürdistan kurulmaya çalışılıyor. Türkiye’de tüm muhalefet partileri Esad’la el şıkışıp, Suriyelilerin evlerine dönüşlerinin şartlarını oluşturma görüşünde. Bir tek HDP, Suriyelilerin dönmesine karşı. PKK, PYD de öyle.”

“Dönmek zorundalar. Kamuoyu artık tutulamaz hale geldi. Bugün siyasetteki en belirleyeci parametrelerden biri Suriyeli sığınmacılar meselesi. Yine bugün milletin üzerinde en çok uzlaştığı tek şey Suriyelilerin vatanlarına dönme talebidir. Kaldı ki artık Suriye’de bir iç savaş olmadığını da kabul etmek gerekiyor. Yalnızca İdlib’de iç savaş var.”

“SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEMELİYİZ”

“Bakın, biz Suriye’nin kuzeyinde ne olacağına karar vermek durumunda değiliz. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeliyiz. İnsanların da evlerinde, vatanlarında oturma haklarına destek vermeliyiz. Yani “Suriye’nin kuzeyinde ne olacağına karar veremeyiz ve bu yüzden de etnik temizliğe sırtımızı dönelim” diyemezseniz.”

“SURİYELİLERİN PARTİ KURMA FAALİYETİ BAŞLADI BİLE”

Suriyelilerin parti kurma faaliyetleri başladı bile. Vatandaşlık alır almaz kendi partilerini zaten kurarlar, bu çok normal. Türk siyasetinde belirleyici olurlar. Belirli il ve ilçelerde nüfusun çoğunluğunu oluşturdukları için yarın belediyeleri de alırlar, milletvekilli olurlar. Türkiye yönetilebilir olmaktan çıkar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.