Özer, D-8 özel sektör toplantısına katıldı

Özer, D-8 özel sektör toplantısına katıldı

Malezya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, D-8 ülke temsilcilerinin ve D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi’nin bir araya geldiği “D-8 Özel Sektör Toplantısı”, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Od

A+A-

Malezya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya, Pakistan ve Türkiye temsilcileri ile D-8 Genel Sekreteri Musavi’nin katıldığı toplantılarda, gündem konuları ele alınarak, karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Gerçekleşen toplantının D8 ülkeleri arasındaki ticari ilişkiler için önemli olduğunu belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İslam ülkelerinin kendi aralarındaki ticaretin yetersiz olduğunu, İslam iş dünyasının ekonomi politikalarının oluşturulmasında katkı sağlaması gerektiğini ifade etti. D-8 ülkeleri arasındaki ticaretin arttırılması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu,“İslam ülkeleri olarak, engin zenginliklere sahibiz. Ama maalesef var olan potansiyeli iyi değerlendiremiyoruz. Ticareti artırmak için hem çok taraflı hem de ikili tercihli ticaret anlaşmalarınhızla yürürlüğe girmesi ve iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir.” dedi.

Malezya’daki toplantıları değerlendiren Necdet Özer, Türk firmalarının Malezya’da daha fazla yer alması gerektiğine inandığını belirtti. Özer, “Ülkelerarası işbirliğini artırarak ekonomiyi çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Özellikle inşaat konusunda Malezya’ya hâkim çok önemli firmalarbulunmaktadır. Ve bu pazar şuanda paylaşılmış durumdadır. Ancak Malezya’da simgesel binalara daha çok önem verilmektedir. Bu nedenle Petronas kulelerine benzer bir yapının, bir Türk firması tarafından yapılması ve yapılan bukuleye de ismini vermesi çok önemli bir prestij kaynağı olacaktır. Ayrıca gıda konusuayrı bir önem taşımaktadır. Ülkede Türk restoranları açılmalıdır” diye kaydetti. Özer, ülkeler arası ticaretin artması için Türk ve Malezyalı firmaların karşılıklı heyet ziyaretleri düzenlemesi gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.

Toplantıda söz alan diğer ülke temsilcileri ise kendi ülkelerindeki KOBİ’lerden, D8 ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırım fırsatlarından ve ticaretin önündeki engellerden söz etti.

Gerçekleşen sunumların ardından Malezya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rosli Dawan tarafından toplantıya katılan tüm delegelere hediye takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.