Özer’den ikinci 500 değerlendirmesi

Özer’den ikinci 500 değerlendirmesi

İSO’nun ikinci 500 firma listesine giren Denizlili şirketlerin tamamının ihracat yaptığına dikkati çeken DTO Başkanı Necdet Özer, tekstilin halen Denizli’nin önceliği olduğunu belirtti.

A+A-

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ikinci 500 Büyük Firma Anketi’nin 2014 yılı sonuçlarını değerlendirdi. Özer, bu yıl sıralamada Denizlili 10 firmanın yer aldığını belirten Özer, “2014 yılı verileri değerlendirildiğinde, ikinci 500 firma arasına giren 10 firmadan 5’i iplik ve tekstil sanayinde, 4’ü bakır tel-kablo ve 1’si de beton sanayinde üretim yapmaktadır. 2013 verilerine bakıldığında tekstildeki 1 firmanın azalması,Gamateks tekstil limited şirketinin ilk 500’de yer almasından kaynakladığı görülmektedir” diye konuştu.

İkinci 500’deki firmaların neredeyse tamamının aynı zamanda ihracat yapan firmalar olduğuna işaret eden Özer, “Denizli’nin halen birinci önceliği tekstildir ve halen ilimizden yapılan ihracatta birinci sıradadır. İlk 500 ve İkinci 500 firma anketlerini birlikte değerlendirdiğimizde Denizli ekonomisinin, sektör çeşitliliğini sürdürmeyi başardığını ve bu şekilde ekonomiye katkı sağlamaya devam ettiğini söylememiz mümkündür” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.