Öztürk, Bakan'a Passoligi  Sordu

Öztürk, Bakan'a Passoligi Sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması için bir soru önergesi verdi.

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Denizlispor - Eskişehir maçına bilet alacakken bir şok yaşadı. Ardından konu ile alakalı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yazılı soru önergesi verdi.

 

Yasin Öztürk yazılı soru önergesinde sporsever bir Denizlispor taraftarı oduğunu ve mümkün olduğunca müsabakaları stadyumlarda takip etmeye çalışdığını ifade etti ve Vatandaşlar ile devamlı iç içe olma prensibi gereği maçları protokol tribününden değil bilet alıp taraftarlar ile izlediğini dile getirdi.

Bir Grup Yüzünden Herkes Cezalandırılıyor

25 Ağustos 2018 tarihinde de Denizlispor - Hatayspor müsabakasının kapalı B blok üst tribünde vefakar, cefakar, kulüplerinin her türlü çilesini çekmiş olan Denizlispor taraftarıyla beraber izlediğini belirten Öztürk, TFF PFDK'nın 30.08.2018 tarihli ve 6 sayılı toplantısında aldığı karar sonucunda FDT'nın 53/3. maddesi gereğince çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Denizlispor - Eskişehirspor maçında cezalı duruma düştüğünü bilet almaya çalıştığında öğrendiğini dile getirerek şu sorularını yöneltti:

 

1. 2011 senesinde çıkarılan 6222 sayılı yasayla hayata geçirilmiş olan Passolig uygulamasının amacı çıkan olaylarda suçun ve sorumluluğun bireyselliğiyken tüm kapalı alt A ve kapalı üst B tribünlerinin ceza alması Denizlispor taraftarına yapılmış olan bir haksızlık değil mi? Kendini bilmeyen 3-5 kişinin yüzünden niçin tüm tribüne ceza verilmekte? Bu kendini bilmeyen azınlığın tespitinin kameralarca ya da emniyet güçlerince yapılması çok mu zor?


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.