Öztürk Basınla Sohbet Etti

Öztürk Basınla Sohbet Etti

İyi parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk basına verdiği kahvaltıda gündemle ilgili görüşlerini sohbet toplantısında açıkladı.

A+A-

Gerçekleştirilen kahvaltıda İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, öncelikle gündeme ilişkin ve gündemi meşgul eden ana konular hakkında bilgi verirken kendi görüşlerini de ekleyerek basınla bir toplantı yaptı.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantı da Öztürk, erken seçim, yeni kurulma aşamasında olan partiler, Meclise verdiği önergeler,  Denizli’nin sorunları, basının sorunları, Mülteci krizi, İşsizlik sorunları gibi birçok konuda görüşünü basınla soru cevap olarak paylaştı.

Denizli’yi Temsil Ediyorum

Denizli Milletvekili İyi Partili Yasin Öztürk son seçimlerden sonra vekil olması ile yoğun bir çalışma ile Denizli’yi temsil etmek için elinden geleni yaptığını, Meclise verdiği önergelerde kendine  geniş bir alan belirlediğini bundan dolayı da verilen önergelerin sayısının çok olduğunu ifade ederken ‘’ diğer Milletvekili arkadaşlarımız kendilerine birkaç konu belirleyerek önerge verdiklerini ama ben birden fazla konu üzerinden önerge hazırlayıp sorunları meclise taşıyorum. Bunun için sayı fazla oluyor, daha bir çok konuda da hazırlık yapıyorum. Bugüne kadar Meclis çalışmaları boyunca 207 soru önergesi, 4 kanun teklifi ve 7 araştırma önergesi verdim’’ dedi.

Değişen hükümet sisteminde aksamaların olduğunu ve bunu da yönetenlerin çok iyi bildiğini söyleyen Öztürk, İYİ Parti programında güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunu vurguladı.

ic-015.jpg

Erken Seçim Olmaz

Öztürk’e sorulan erken genel seçimle ilgili düşüncelerini de şöyle açıkladı. ’’Ben erken seçimin olacağını düşünmüyorum. Çünkü ekonomik olarak, sorunların çözülmesi açısından erken seçim olabileceğini sanmıyorum. Birçok sorun varken ve bunlar çözüm beklerken, erken seçime gidersek bu da sorunların büyümesine yol açacaktır. Bundan dolayı seçime harcanacak enerjinin sorunların çözümüne harcanması düşüncesindeyim. Meclis aritmetiğine bakıldığında 301’in altına düşmedikçe bu mümkün değildir. İktidar partisinin 291 Millet vekilinin yarısı eski vekillerden, diğer yarısı da yeni vekillerden oluşmaktadır. Yeni vekiller 2 yıllık özlük haklarını doldurmadan bunu istemezler. Samimi olarak söylemem gerekirse bu sebepten dolayı bir erken seçimin olabileceğini düşünmüyorum. Ama yine de olursa bizler hazırız.’’ Dedi

En Önemli Sorun

Türkiye’nin en önemli sorunu olan ve hala bir çare bulunamayan işsizlik sorunu ile de ‘’sorun açıklanan rakamlardan daha büyük, bizlere ve iktidar partisi vekil arkadaşlara çeşitli sorunlarla ilgili gelen vatandaşın onda dokuzu işsizlikle ilgili sıkıntılarını bildiriyorlar. Buna üreten bir toplum haline dönerek çare bulabileceğiz ama henüz bu çözüm için hiç adım atılmadı. Tüketen bir toplum olmaktan çıkmadıktan sonra bu sorun hep gündemimizi işgal edecek’’ dedi.

Kangren Haline Dönüştü

Bir çok konu başlıkları ile ilgili görüşlerini bildirirken yine büyük bir sorun olarak gündemde yer işgal eden mülteci ve mültecilerin işsizlik sorunu ile de görüşlerini bildiren Öztürk.

’’ Bu sorunumuz gün geçtikçe kangren haline dönüşüyor. Bu konuda yapılan bir çok çalışmanın olduğunu biliyoruz. Ama en garibi de yeni açıklanan bir proje. Bu projede yatırımcıya 150 bin liralık hibe ya da yine 150 bin liralık faizsiz belirli bir süre sonra geri ödemeli kredi. Bu kredinin şartı ise yatırımcının 5 mülteci istihdam ettirmesi. Bizler daha kendi vatandaşımızın işsizlik sorununu çözememişken, mültecilerin işsizlik sorununu gidermek için bu projenin yapılması, bu projeye fon oluşturulması çok vahim. Hem bu fon nereden nasıl oluşturuluyor. Bu parayı kim neden veriyor. Akla gelen cevapsa, bu paranın AB’den geldiği amacı ise mülteciyi burada tutmak kendilerine bulaşmamasını sağlamak olduğudur.Bu kabul edilemez bir çalışmadır.’’ diye açıkladı.

Etik Değil

Büyükşehir Belediyesinin suya yaptığı zam konusunu da gündeme taşıyan Öztürk ‘’ ekonominin iyi olmaması yüzünden zam yapılır, bu kabul edilebilir, ama 24 Haziran yerel seçimlerinde seçim vaadi olarak suya zam yapılmayacağını her yerde söyleyip, sonrasında da kazanılan seçimin hemen akabinde suya zam yapılması hem uygulama hem de siyaset açısından etik değildir. Tepkimiz bundan dolayıdır’’ dedi.

Denizli ile ilgili açıklamalarında ise Denizli ve ilçelerinde yetişen ve buraya has olan üretilen bir çok ürünün coğrafi işaret alması, bunun çok faydasının olacağı, gündemde olan serinhisarın leblebisi konusu sorulduğunda da, orada birliğin olmaması yüzünden sıkıntıların yaşandığını, oradaki üreticilerin fason olarak çalışmasından dolayı leblebinin serin hisarın olması konusunu engellediğini belirtti. 

Teşkilatlardaki Değişimler Normal

İki yıllık yeni bir oluşuma sahip olan İyi Parti’deki il ve ilçe teşkilatlarındaki değişimlerin normal olduğuna değinen Milletvekili Öztürk, hareketli teşkilatlar olmasını istediğini işini layıkıyla yapmadığını gördükleri yönetimlerde bir değişime gittiklerini görevlerini yapamayanların sonsuza kadar o görevlerde kalmalarının da gerekmediğini belirtti. Özellikle Denizli’de meydana gelen sürecin bir grubun tasfiyesi olmadığını özellikle belirten Yasin Öztürk, İyi Parti’nin vatanını, milletini seven herkesin bir araya geldiği siyasi bir parti olduğunu söyledi.

Daha birçok konunun konuşulduğu ve açıklamaların yapıldığı toplantı İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.