Öztürk Bazı İlçelerin Teşvik Dışında Tutulma Sebebini Sordu

Öztürk Bazı İlçelerin Teşvik Dışında Tutulma Sebebini Sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sanayi  ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a cevaplaması talebi ile yazılı soru önergesi verdi.

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk verdiği soru önergesinde Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçelerin neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almadığına değinirken , Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulmasını da soru önergesinde belirten ÖZTÜRK'ün soruları şu şekilde:

Bu doğrultuda;

Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, teşviklerden yararlanabilecek ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

Denizli’nin, Babadağ,  Kale,  Beyağaç,  Baklan,  Güney,  Çameli ilçeleri teşviklerden yararlanacak ilçeler arasında yer alırken, diğer ilçelerin teşvik kapması dışında tutulmasının nedeni nedir?

Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçeler neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almamıştır?

Denizli’de yatırım teşviklerinden yararlanmayan diğer ilçeler için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulması bu ilçelerdeki boş arazilere yeni yatırımcının gelmesini engelleyecektir. Bu kapsamda, gelişmişlik seviyesi aynı olan komşu ilçelerdeki ( Bekilli-Karahallı, Çivril-Sivaslı, Çardak-Dazkırı) teşvik bölgeleri dikkate alınarak, Denizli’nin ilçeleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.