Öztürk Cankurtaran'daki kavşağı Sordu

Öztürk Cankurtaran'daki kavşağı Sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün gündeminde Cankurtaran'daki kavşak var.

A+A-

Yasin Öztürk Cankurtaran’da yapılmakta olan geri dönüş kavşağının, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve yakınlarının villalarına giden yolu kısaltmak amacı ile yapıldığını iddia ederek konuyu soru önergesi ile Ulaştırma Bakanına sordu.

Öztürk konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart yerel seçimlerinde eskiden belde,köy statüsünde olan bir çok  yerleşim birimlerinde (Irgıllı,Özdemirci vb.) şehir içindeki yol çalışmalarını söz verdiğiniz halde kaynak yok bahanesiyle yapmıyorsunuz,yapamıyorsunuz.
Şehirler arası bölünmüş yol üzerinde bulunan köylerimizde ise vatandaşın karşıya geçmek,tarlasına gitmek veya köyüne dönmek için istediği,talep ettiği kavşakları (Bozkurt-Tutluca,Çivril-Yassıhöyük vb.); iki kavşak arası mesafeyi (kanunen meskun mahallerde 1750 mt-meskun mahal dışında 3500 mt) bahane ederek kabul etmiyor,kavşak açtırmıyorsunuz.

Ama sözkonusu AK Partisi İl başkanının ve aile efradının vilları olunca ;

Koskoca İzmir-Antalya karayolunu, Cankurtaran mevkiinde Tavas-Muğla kavşağına çok yakın mesafede olmasına rağmen ucube bir Geri Dönüş Kavşağı ile bölüyorsunuz.

Yoğun Trafiğin mevcut olduğu;Görüş mesafesinin virajdan dolayı düştüğü,Kış şartlarında buzlanmanın sıklıkla rastlandığı böylesi önemli bir güzergahta ucube bir kavşağın kazalara sebebiyet verebileceği aşikarken,
Ülkemizin birçok karayolunda kaynak bulunamadığı,maliyetlerin artışından dolayı yol müteahhitlerinin işini yarım bırakıp kaçtığı bir dönemde, hummalı bir şekilde yapılan bu çalışma ancak Kitaptan yoksun,Vicdandan yoksul bir zihniyetin ürünüdür.

Bu doğrultuda:

1- Mesafeden dolayı köylerin giriş çıkış noktalarına kavşak müsaadesi verilmezken, kişiye özel uygulama yapılmasının nedeni nedir?

2- Uygulama iddia edildiği gibi kişiye özel değil ise, neden 3500 metrelik mesafe dikkate alınmadan, karayolu üzerinde geri dönüş kavşağı yapılmasına gerek duyulmuştur?

3- Şehirlerarası yoğun trafiği ile bilinen bahse geçen alana, mevzuata aykırı şekilde kavşak yapılması can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmeyecek midir?

4- Denizli genelinde bir çok noktada yol çalışmaları maliyetinin yüksekliği nedeniyle müteahhitleri tarafından bırakılırken, bahsi geçen noktada yürütülen çalışmanın hızla devam etmesinde AK Parti Denizli İ Başkanının etkisi nedir?

5- Beldelerde seçim öncesinde söz verilen şehir içi yol çalışmalarına neden başlanmamıştır? İl Başkanına verilen söz tutulurken, vatandaşa verilen yol sözünün de tutulması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.