Öztürk O Şartın Neden Kaldırıldığını Sordu

Öztürk O Şartın Neden Kaldırıldığını Sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlun'un cevaplaması talebi ile yazılı soru önergesinde bulundu.

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ; Yurt dışına çıkan bir vatandaşın dahi yabancı dil bilmesi avantaj olduğu durumda iken Türkiye Cumhuriyetini temsil eden bir müşavirin YDS'den 70 puan alma şartının neden kaldırıldığı ile ilgili soru önergesinde bulundu. Yabancı dili bulunmayan müşavirlerin yanına yardımcı olması için görevlendirilen tercümanlara yapılan aylık ödemenin ne kadar olduğu sorusunu da önergesinde iletti.

Öztürk, Çavuşoğlu'na şu soruları iletti:

Yurt dışındaki temsilciliklerimizde, çeşitli kurum ve kuruluşları temsilen kaç müşavir görev yapmaktadır?

Yurt dışında görev yapan müşavirlerimizin temsil ettikleri kurum ve kuruluşlara göre dağılım ne şekildedir? Müşavirlerin bulundukları ülkelere göre sayısal dağılımı ne şekildedir?

Yurt dışındaki temsilciliklerimizde görev yapacak müşavirlerin atanma kriterleri nedir?

Yurt dışı müşavir görevlendirmelerinde yabancı dil bilme ve YDS’den en az 70 puan alma şartı neden kaldırılmıştır?

Yurt dışında turist olarak bulunan bir kişi için bile yabancı dil bilmek bir avantaj iken, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden resmi bir görevli için bu şartın kaldırılmasının gerekçesi nedir? Ülkemizi yurt dışında temsil edecek yabancı dil bilen “güvenilir” bürokrat bulunmamakta mıdır?

Yurt dışındaki temsilciliklerimizde ülkenin dilini ya da Almanca, Fransızca, İngilizce dillerinden herhangi birini konuşamayan kaç müşavir görev yapmaktadır?

Yurt dışındaki temsilciliklerimizde, yabancı dil bilmeyen müşavirlere yardımcı olması için görevlendirilen kaç tercüman bulunmaktadır?

Yurt dışı temsilciliklerimizde yabancı dil bilmeyen müşavirlere yardımcı olması için görevlendirilen tercümanlara yapılan aylık ödeme tutarı ne kadardır? Bu şekilde görevlendirilen kaç tercümana, son 1 yıl içerisinde toplam ne kadar ödeme yapılmıştır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.