Öztürk'ten Torpil Listesine Tepki

Öztürk'ten Torpil Listesine Tepki

Akishaber’in ortaya çıkardığı torpil listesine tepkiler dinmiyor… Torpil skandalına bir tepkide İYİ Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk’ten geldi. Öztürk tepkisini şöyle dile getirdi.

A+A-

Açıklamada, İYİ PARTİ’nin; vazgeçilmez önceliği olarak devlete olan inanç ve güveni pekiştirmek için Kamu bürokrasinde giderek değerini yitiren ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitsizlik ilkelerinin ( Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından ortadan kaldırılan ) yeniden hayata geçirilmesi olduğu vurgulandı.

Denizli’de bazı Basın Yayın Organlarında çıkan haberlerde Acıpayam Milli Eğitim Müdürü mülakat sonucu idareci atamalarını daha mülakat sınavı yapılmadan Whatsapp aracılığı ile kazanacak olanların isminin açıklanmasnını tam bir aymazlık ve skandal olduğu dile getirilen açıklamada adı geçen ve sınava gireceklerin bu durum karşısında şaibe iddiaları nedeniyle huzursuz olduklarının aşikar olduğu, adı geçen isimler dışında mülakata girecek diğer çalışanlarında tümünün vicdanının kabul ettiği bir sınav olmasının kaçınılmaz bir durum olduğu ifade edilerek Sayın Valimizin açacağı soruşturma ile şaibe iddialarını ortadan kaldırılacağı inancındayız, denildi.

Açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığı düzenleme ile sınavsız idareci atamalarının önünü açtığı ama Danıştay’ın bu düzenlemeyi iptal etmesi sonucunda sınavsız idareci atayamayacağını düşünen İktidarın; benim yandaşım anlayışı ile kendisine yakın gördüğü çalışanları Kamu Kurumlarında idareci yapabilmek için mülakat düzenlemesini hayata geçirdiğini, bu düzenlemenin de şaibe iddialarının artmasına neden olduğu ifade edildi.

Umarız ki bu açığa çıkan hadise vesilesiyle ittifak söylentilerinden kaynaklı; Artık bizde rahat ederiz, bizimde önümüz açılır, bizi de bir yerlere müdür ederler umuduyla sabreden kamu personelinin de uyanışına sebep olur, denilen açıklamada, bu iktidarın ancak; kendilerine biat eden, kendilerinin yaptığı yanlışlara olur veren, ses çıkarmayan ve kendi siyasilerinin bir dediğini iki etmeyen kamu personeline mertebe verdiğini belirtildi.

Açıklamada bunlar için Liyakatın değil Sadakatin, ehliyetli olmanın değil yandaş olmanın, tarafsız görev yapmanın değil aksine iktidar partisinin menfaatleri için her yol mübah anlayışını güden memurların öncelikli olduğunu dile getirildi.

Kamu personelinin; halka karşı sorumlu, Millet ve Devlet menfaatlerini kendi ve bağlı bulunduğu siyasi parti menfaatinden önde tutması gerektiğinin altı çizilen açıklamada toplumun tüm kesimlerini temsil edebilme niteliğine haiz ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinin titizlikle uygulandığı bir Kamu İdaresi, İYİ Partinin birinci önceliği olduğu söylendi.

İYİ PARTİ olarak Denizli Kamuoyunun bilgisi dahilinde olan Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğünde ki skandal ve buna benzer Kamu Kurumlarındaki haksız uygulamaların takipçisi olacaklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyleyen Öztürk, Kamu Kurumları kimsenin babasının çiftliği değildir, ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.