Öztürk Yetersiz Şebeke Suyu Sorununu Meclise Taşıdı

Öztürk Yetersiz Şebeke Suyu Sorununu Meclise Taşıdı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk köy ve beldelerden mahallelere dönen yerleşim yerlerindeki kanalizasyon sistemi sorunlarını ve yetersiz şebeke suyu problemini meclise taşıdı.

A+A-

Vatandaşların bulunduğu bölgede kanalizasyon sisteminin bulunmamasına rağmen faturalarına yansıtılan atık su giderinin de neden alındığını soruları arasında yer verdi.

Öztürk soru önergesinin yanıtlanması istemiyle İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM' a iletti.

Denizli ilimizde köy ve beldeden mahalleye dönen bazı yerleşim yerlerinde kanalizasyon ve içme suyu şebekesine ilişkin sorunlar yaşandığı bilinmektedir.

Bu doğrultuda;

Denizli ilimizde köy ve beldeden mahalleye dönen kaç yerleşim yerinde içme suyu şebekesi yetersizdir?

Bahse konu kaç yerleşim yerinde kanalizasyon sistemi bulunmamaktadır?

Denizli’de kanalizasyon sistemi kurma ve yenileme çalışmaları kapsamında devam eden kaç proje bulunmaktadır? Bu projelerin başlangıç tarihi nedir? Ne zaman tamamlanması düşünülmektedir? Bu projeler için ne kadar kaynak aktarılmıştır, ne kadar kredi kullanılmıştır?

Denizli’de içme suyu şebekesi kurma ve yenileme çalışmaları kapsamında devam eden kaç proje bulunmaktadır? Bu projelerin başlangıç tarihi nedir? Ne zaman tamamlanması düşünülmektedir? Bu projeler için ne kadar kaynak aktarılmıştır, ne kadar kredi kullanılmıştır?

Bulunduğu mahallede kanalizasyon sistemi bulunmayan abonelerden su faturalarında “atık su bedeli” alınmasının gerekçesi nedir? Bu abonelerin kanalizasyon şebekesi kurulana kadar faturalarına yansıyan “atık su bedeli”nin iade edilmesi düşünülmekte midir? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.