Öztürk'ten Bomba İddia

Öztürk'ten Bomba İddia

Meclis'te çok aktif olan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yine bomba bir iddiayı gündeme taşıdı.

A+A-

ÖztürK'ün bu önemli iddiası Cumhurbaşkanı Külliyesindeki görevinden ayrılan Adnan Tanrıverdi ile alakalı. Buna göre Tanrıverdi Arapçanın resmi dil, İstanbul'un ise başkent olmasını  talep etmiş.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk görevinden istida eden Adnan Tanrıverdi'nin başkanı olduğu ASSAM'ın İslam ülkelerini bir araya toplamak üzere ASRİKA Projesi üstünde çalıştığını iddia etti.

Öztürk, Adnan Tanrıverdi'nİn, İslam devletlerini bir araya toplamak üzere "ASRİKA (Asya- Afrika} Projesi" adlı bir çalışma yürüttüğü ifade etti ve TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Tanrıverdi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Derneği (ASSAM) tarafından, İslam Birliği Kongrelerinin toplandığını hatırlattı.

Anayasa Modelini Hazırlıyor

Bu oluşumun ilk kongresinde İslam Ülkeleri Konfederasyonunun Anayasa modelinin hazırlandığını kaydeden Öztürk, başkentin İstanbul, resmi dilin Arapça olarak deklare edildiğini savundu. İslam Birliği Kongresi'nin 3'üncüsünün 19-20 Aralık 2019'da İstanbul'da yapıldığını kaydeden Öztürk, Üsküdar ve Dumlupınar üniversiteleri ile Diyanet, THY, MKEK, ASELSAN,TAİ, HAVELSAN, Bursa, Bahçelievler, Beyoğlu, Esenler, Sancaktepe ve Sultangazi belediyelerinin destek verdiğini dile getirdi. Öztürk "İçişleri bu toplantıyı araştırmış mıdır?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.