Öztürk'ten Ersoy’a Turistik Sorular

Öztürk'ten Ersoy’a Turistik Sorular

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile Yunan Adalarına Cruise gemileri ile tur düzenleyen “ özel “ bir şirket hakkında son dönemlerde

A+A-

ETS isimli , Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un halen sahibi olup , yönetimini bakan seçildiği için Coşkun Tünay’a bıraktığı bu şirketin daha Türk Karasularından çıkmadan Türk Bayrağını indirip Yunan Bayrağı takıp takmadığını soran Öztürk ; Acaba bu bayrak değiştirme ile Türk kanunlarınca yasak olan kumar oynatma suçu mu örtbas ediliyor , gemilerdeki bu kumarhaneler vergi ödüyor mu ? Sorularını sordu . 

Ayrıca duty free adı ile gemilerde ucuz bedellerle her türlü alkol ve sigara satışı yapılıyor mu ? Bu satışlardan vergi kaybı oluşmuyor mu sorularına da cevap isteyen Yasin Öztürk son olarak bu adı geçen firma , tur gemileri ile dış politikada sıcak bir gündem olarak yerini koruyan 18 Adalara da tur düzenliyor mu sorusu ile önergesini bitirdi .

Öztürk Soru Önergesinde şu soruları yöneltti:

1- ETS Tur’un Yunan Adalarına Cruise gemilerle düzenlendiği 3-4 günlük turistik seferlerde Gemi Türk sularından ayrılmadan Yunan Bayrağı takıldığı iddiası doğru mudur?

2- İddia doğru ise, Türk Bayrağının çıkarılıp, Yunan bayrağı takılmasının gerekçesi vergi kaçırmak mıdır? Ülkemiz yasalarına göre kumar oynatmanın suç olduğu bilindiği için, suçu örtbas etmeye çalışmak mıdır?

3- Gemilerde bulunan kumarhane için herhangi bir vergi ödemesi yapılmakta mıdır?

4- Geminizde bulunan duty free’de her türlü alkollü içki ve sigaranın ucuz fiyatlara satıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu satışlardan dolayı Türkiye’ye herhangi bir vergi ödemesi yapılmakta mıdır?

5- ETS Tur’un yaptığı Yunanistan gezileri kapsamında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden 18 adalara da tur düzenlenmekte midir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum