Öztürk'ten Gündemi Değiştirecek Müthiş İddia

Öztürk'ten Gündemi Değiştirecek Müthiş İddia

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Meclis gündeminde yapmış olduğu açıklamasında gündeme bomba gibi düşen iddialarda bulundu.

A+A-

Öztürk yaptığı açıklamada Denizli’de görülen büyük ticaret davalarında bir hakimin büyük davalara devamlı yeğenini görevlendirdiğini öne sürdü.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Öztürk  Denizli’de yapılan büyük ticaret davalarına bir hakimin yeğenini görevlendirdiği ve böylece aylık 1 milyon TL gelir elde edildiğini ifade etti.

Milletvekili Öztürk'ün konu ile alakalı açıklaması şu şekilde:

“Sizlere, adaletin çivisinin çıktığına yönelik lokal bir örnek vermek istiyorum. 15 yıldır Denizli’de görev yapan bir hakim, kimse fark etmez cesaretiyle, mali müşavir olan öz yeğenini, bilinçli olarak Denizli Adliyesi’nde bilirkişilik, konkordato komiserliği, kayyımlık listelerine sokuyor. Sonrası mı? Hakim Bey, tüm, bütün büyük ticari davaları istediği gibi yönlendiriyor, akla gelmeyecek rantlar dönüyor.

Görülen en büyük ticari davalarda verdiği raporlar, kararlar ve kayyımlıklar ile öz yeğen ya yönetimde, ya bilirkişilikte, ya da konkordato komiserliğinde, aylık 1 milyon liranın üstünde gelir ve maaş alıyor.

Tüm bu konular, HSYK şikayet dosyalarında kayda girmiş durumdadır. Ben yeğenin ismini vereyim, M. Uz… Dayısını siz bulursunuz. HSYK’ya yapılan şikayetler incelenmiyor, müfettiş görevlendirilmiyor. Neden ‘reddi hakim’ kabul edilmez ve başka biri görevlendirilmez.

Bir hakimin, kendi baktığı davalara, kendi öz ablasının oğlunu kayyım olarak ataması ne kadar etik. Davaya müdahil muhataplar, bu adalete nasıl güvenir. Çivisi çıkmış adaleti, yeniden rayına oturtmak, öncelikle hukukçuların görevi değil midir?”

Müjdat İlhan'dan Açıklama

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, konu ile alakalı yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek bu iddialardan haberleri olduklarını söyledi ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Denizli Adalet Komisyonu Başkanlığı’na konunun bildirildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum