Öztürk'ün Çanakkale Zaferi Mesajı

Öztürk'ün Çanakkale Zaferi Mesajı

Öztürk'ün Çanakkale Zaferi Mesajı

A+A-

Tarihini destanlarla nakış nakış işlemiş bir Milletin destanıdır Çanakkale. Tarih olayları yazar; Kahramanlar ise Tarihi… Bir Milletin varoluş mücadesidir Çanakkale…Göğsü İmanla dolu yüzbinlerin şehadet şerbetini bir nefes gibi içine çektiği yerdir Çanakkale... Bir tarihin yok edilemeyeceğinin, binlerce şehit kanıyla imzalı akdidir Çanakkale… Bu gün 103. yılını andığımız destanlar yumağıdır Çanakkale…

Binlerce Mehmetçik gözünü hiç kırpmadan, kurşunların üzerine koşmuş ve biz varsak TÜRK MİLLETİ vardır. Biz Türk Milletinin varlığı için şehadet şerbetini içmeye hazırız deyip, binlerce yiğidin şehadet şerbetini içtiği bir destandan bahsediyoruz. Dünyada eşi benzeri görülmemiş kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, bir toplumun tarihine sahip çıktığı, Millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 103. yılını yaşıyoruz.

Çanakkale kahramanları, Bu toprakların aziz evlatları, din, dil, köken, düşünmeden Türk milletine biçilen kefeni parçalayıp yırtarak tarihi yeniden şekillendirdiler; Türk Milletinin kanlarıyla tarihi yeniden yazdılar. Bir tarihin yok edildiği sanıldığı bir anda, küllerinden yeniden doğarak bir millet olmanın temelleri Çanakkale’de atıldı. Türk Milleti’nin kahraman evlatları; Bir tas hoşaf ve kuru ekmekle, Umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler.

Çanakkale’de Kuvay-i Milliye’yi ruhunun temelleri atıldı ve Türk Milleti’nin, Boyunduruk altında yaşamayacağı Dünya’ya bir kez daha haykırıldı.

Bilinmelidir ki bu Devlet, Malazgirt’te başlayan, Çanakkale’de destanlaşan, Sakarya’da tarihi yenileyen bir mücadeleyle yüz binlerce şehidin nefesi karşılığında, sonsuza dek elde ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur. Ay-Yıldızlı Bayrak altında, Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti; bu vatanın adı da Türkiye’dir.

Bu Milletin, ne gidilecek başka bir yurt’u ne de verilecek bir karış toprak yoktur.

Bu vatan toprakları, iktidara sahip olanların kendi menfaatleri için dış güçlere peşkeş çekecekleri meze değildir. Bu vatan toprakları, her dağın yamacında adsız bir kahramanın mezarını barındıran, bir mezar taşı dahi olmayan, şehitlerin ve gözünü budaktan esirgemeyen gazilerin gelecek nesillere bıraktığı emanetidir.

Bundan tam 103 yıl önce, Vatan’ı, Bayrağ’ı ve Din’i için, hiç bir şeyi düşünmeden şehit olmuş, insanlarımıza bir VATAN, bir BAYRAK, bir DİN borçluyuz. Şehitlerimizin ruhlarını incitmemek için, Onların bize bıraktığı emanete sahip olmak zorundayız.

Bu gün Ülkemizin durumunu ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN dilinden “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Şeklinde tarif edebiliriz..

Ülkemizi bölmek için yıllardır kendilerini emperyalist devletlerin maşası olarak kullandıran, beşikteki bebekten okuldaki öğretmene, hastanedeki doktordan sınırdaki Mehmetçiğe kadar on binlerce evladımızı kahpe tuzaklara düşüren teröristlerle pazarlık yapanlar, yalnızca bugünün değil tüm şehitlerimizin de kemiklerini sızlatmaktadırlar.

Her türlü olumsuzluğa rağmen 103 yıl önce, dünyanın dört bir yanından gelen Haçlı ordusuna karşı duruşumuzu bu günde kendimize düstur edinmeliyiz.

İYİ parti denizli İl Teşkilatı olarak bizler,

Bundan 103 yıl önce, kanı, canı ile Bize bu toprakları emanet eden Şehit ve Gazilerimizi anarken, onlara da bu vesile ile bir söz veriyoruz.

Diyoruz ki; Bu topraklar için Şehit olmuş, Gazi olmuş canlar; Gözünüz arkada kalmasın, Sizin bıraktığınız emaneti kanımızın son damlasına kadar korumak kollamak için elimizden geleni yapacağız. Bizlere bıraktığınız bu emaneti kahpe yüreklere, vatan satıcılarına bırakmayacağız. Gerekirse bu uğurda göğsümüzü siper etmekten çekinmeyeceğiz. 103 yıl önce Sizlerin yaptığını belki Bizler bugün yapamayız. Ancak, Bizlerde Vatanımız, Bayrağımız ve Dinimiz için canlarımızı esirgemeyeceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz. Bu Ülkede Mehmet tükenmez…

Hepinizin Ruhu Şad, Mekanınız cennet olsun.

YASİN ÖZTÜRK

DENİZLİ İL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.