Pakistan'da Üniversiteye Kanlı Saldırı

Pakistan'da Üniversiteye Kanlı Saldırı

A+A-

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çaharsada bölgesindeki bir üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi. İki büyük patlama gerçekleşti. Hayberpaktunhuva eyaleti hükümet sözcüsü Şevket Yusufzai, patlayıcı madde de kullanılan saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğünü, onlarca yaralının olduğunu açıkladı. Çıkan çatışmada üniversiteyi basan saldırganlardan da 4'ü öldürüldü.

DEHŞETİ YAŞAYANLAR: ÖĞRENCİLERİN DOĞRUDAN BAŞLARINA SIKTILAR

Guardian'ın haberine göre, görgü tanıkları ölü sayısının çok daha yüksek olabileceğini ifade ediyor. 23 yaşındaki Nasir adlı öğrenci, 56 ceset saydığını ve saldırganların kimseyi ayırt etmeden ateş açtığını belirtti. Nasir, "Öğrencilerin doğrudan başlarına ateş ediyorlardı" dedi.

Çarsadda'da bir seyahat ajansı sahibi olan İftikar Khan, ölü ve yaralıların kaldırıldığı hastaneye gittiğini ve 100'den fazla ceset saydığını aktardı. Khan, "Ölenlerin çoğu kız öğrenciydi" dedi.

SİSTEN DE FAYDALANIP BİNAYA GİRDİLER

Saldırı, sabah saatlerinde Hayber-Pahtunhva vilayetindeki Bacha Khan Üniversitesi'nde gerçekleşti. Bölgede etkili olan yoğun sisten de faydalanarak binaya giren silahlı militanlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yerel televizyon kanalları, silahlı saldırganların üniversitenin sınıflarına ve yurtlarına girip öğrencilere ve öğretmenlere ateş açtığını bildirdi.

Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü ve ambulans sevk edildi.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, SALDIRIYI PAKİSTAN TALİBANI ÜSTLENDİ

Saldırıyı gerçekleştiren terörist sayısı netleşmezken ordu sözcülüğü tarafından, şu ana kadar yaşanan çatışmalarda 4 teröristin öldürüldüğü ifade edildi. Kanlı saldırıyı PakistanTalibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) üstlendi.

GÖRGÜ TANIĞI: 3 TERÖRİSTİ GÖRDÜM

Faruk Khan adlı tanık ise olay şöyle anlattı: "Üç teröristi gördüm. Onlardan biri çatının üzerinden ateş açıyordu. Diğeri Pansiyon 1'in yakınındaydı. Üniversitenin güvenlik görevlilerinden de 4 kişiyi gördüm, yaralanmışlardı ve ambulansa alındılar."

3 BİN ÖĞRENCİ İLE 600 ZİYARETÇİ

Üniversitede bugün gerçekleştirilen bir şiir etkinliği sebebiyle 3 bin öğrenci ile 600 kadar ziyaretçi olduğu belirtiliyor.

 

OPERASYON SÜRÜYOR

Üniversite çalışanları ve öğrenciler, mahsur kaldıkları sınıflardan tahliye edilmeyi bekliyor.Polis yetkilileri üniversiteye düzenlenen operasyonun sürdüğünü kaydetti.

2014'TEKİ SALDIRIDA 130'DAN FAZLA ÖĞRENCİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Pakistan'ın Peşaver şehrindeki bir okula 2014 yılında düzenlenen Taliban saldırısında 130'dan fazla öğrenci öldürülmüştü. Çaharsada, Peşaver'e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

TALİBAN'IN KALESİ

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayberpaktunhuva eyaleti Pakistan Talibanı'nın kalesi olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.