Pamukkale Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yeniliyor

Pamukkale Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yeniliyor

Pamukkale Belediyesi, belediye sınırları içerisinde kalan tüm mahallelerdeki çöp konteynırların temizlik ve yenileme çalışmalarına başladı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, belediye sınırları içerisinde kalan tüm mahallelerdeki çöp konteynırlarını temizliyor, bakım ve onarımlarını yaparak boyuyor veya eskiyenlerini yenisi ile değiştirerek hizmette kaliteyi ön plana çıkarma çalışması başlattı.

 

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, turizm sezonuna hazırlık olarak yılbaşında başlattığı söz konusu çalışmalarında Pamukkale, Karahayıt ve Akköy mahallelerinde bulunan çöp konteynırlarını yeniledi. Buradaki bine yakın çöp konteynırı, tamir temizlik ve boyama işlemleri yapılıp hazır hale getirildi. Kullanılamayacak derecede eski olanlar ise yenileriyle değiştirildi.

 

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, diğer bölgelerde de aynı şekilde çalışmalarını sürdürülmektedir. Yenileme çalışmalarının yanı sıra, çöp konteynırlarının iç ve dış temizlikleri de gerçekleştiriliyor. Konteynırlar dış yüzeylerinin yeniden boyanmasıyla pırıl pırıl bir görünüme kavuşuyor. Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin günde ortalama 20-25 çöp konteynırına uyguladığı bu geniş kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları, kısa bir süre sonra tamamlanacak.

 

Ayrıca yaya trafiğinin yoğun olduğu işlek cadde ve sokaklara park tipi küçük çöp kovalarına da aynı uygulama yapılmaktadır.

 

VATANDAŞ BU HİZMETLERDEN ÇOK MEMNUN

 

Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan temizleme, bakım, onarım ve yenileme çalışmaları bölge sakinlerince memnuniyetle karşılandı. Yapılan çalışmalarla kötü görüntü ve kokunun ortadan kaldırıldığını ve sineklerin uzaklaştırıldığını söyleyen vatandaşlar, uygulamanın özellikle hastalıkların oluşmadan yok edilmesiyle ayrı bir önem taşıdığını bildirdi.

 

TÜM ÇÖP KONTEYNIRLARI ELDEN GEÇECEK

 

amukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turizm bölgesinin hassasiyetinden dolayı Pamukkale, Karahayıt ve Akköy mahallerinde uygulamaya başlandığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

‘Uygulamamız, tüm mahallelerimizdeki konteynırlar elden geçinceye kadar devam edecek. Düzenli bir şekilde belirli aralıklarla bu uygulamayı yapacağız. Amacımız halkımızın sağlığını korumak ve  çevre kirliliği nedeniyle oluşabilecek hastalıkları sıfıra indirmektir. Daha temiz çevrede vatandaşlarımıza sağlıklı yaşama imkanı sunmaktır.

 

Ayrıca yenilenen çöp konteynırlarımız bölgeye ayrı bir güzellik getirdi. Çevre sağlığı için büyük önem taşıyan bu çalışma sayesinde özellikle yaz aylarında tabanı çürümüş, delinmiş konteynırlardan çevreye kötü kokulu sıvıların sızması engellenmiş oldu. Bölgemizde bakımı yapılmamış tek bir konteynır kalmayacak. Bu arada vatandaşlarımızdan çöpleri rast gele etrafa değil çöp konteynırlarına atarak bize yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Yardımın en büyük faydası yine kendilerine olacaktır. Çöplerin belediyemiz tarafından dağıtılan siyah çöp poşetlerlerine konularak çöp toplama saatlerine uygun bir şekilde konteynırların içine konmasını rica ediyoruz.’

 

Başkan Gürlesin, konteynırları yıpratan en önemli etkenin evsel atıklardan sızan sıvılar olduğuna dikkat çekerek ‘Sıvıların asit etkisi yaparak konteynırların tabanlarının çürümesine sebep olduğundan mutlaka çöp poşetlerine konulması gerektiğini ve ayrıca sobadan çıkartılan sıcak küllerin konteynırlara dökülmesi büyük tahribata sebep olduğu için kış aylarında sobadan çıkartılan sıcak küllerin söndürüldükten sonra dökülmesine hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

 

Daha temiz ve sağlık bir Pamukkale hedefine ulaşmak için, vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.