Pamukkale Belediyesi Sayesinde Unutulmayacaklar

Pamukkale Belediyesi Sayesinde Unutulmayacaklar

Pamukkale Belediyesi’nin ilçe genelinde her yaştan vatandaşlara yönelik açtığı yaz kursları tamamlandı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi’ninilçe genelinde açtığı yaz kursları tamamlandı.

Bu kurslardan biri olan dikiş nakış kursu da sona erdi. Kursları gezen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kursiyerlerin sertifikalarını takdim etti. Başkan Örki, “Bu tür kurslar sayesinde unutulmaya yüz tutmuş sanatlar ayakta kalıyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde her yaştan vatandaşlara yönelik açılan yaz kursları sona erdi. El Sanatları, ipek böceği kozasından çiçek yapımı, dikiş nakış, halk oyunları, ebru sanatı, işaret dilinden İngilizce ve Almanca kursuna kadar toplamda 8 farklı dalda açılan kurslar tamamlandı.

Koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleşen yaz dönemi kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kadınlara yönelik açılan dikiş nakış kursunda kursiyerlerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, burada el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Başkan Örki, kursiyerlerin sertifikalarını bizzat kendisi takdim etti.

“HANIM KARDEŞLERİMİZ DİKİŞ NAKIŞ SANATINI AYAKTA TUTUYORLAR”

Kursiyerleri tek tek tebrik eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Açılan dikiş nakış kurslarımızda kadınlarımız el emeği göz nuru eserler ortaya çıkardı. Kursiyerlerimiz bu kurslarda ürettikleri kıymetli ürünlerle bir nevi kaybolmaya yüz tutmuş dikiş nakış sanatını ayakta tutuyorlar. Yaklaşık iki aydır devam eden yaz dönemi kurslarımızın sonuna geldik. Bu güne kadar vatandaşlarımız kurslarımıza yoğun ilgi gösterdi. Pamukkale Belediyesi olarak bu kurslarımıza farklı dalları da ekleyerek devam ettireceğiz. Bizler her zaman olduğu gibirutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımız olan sevgi, emek ve güvenle yine vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz mutlu insanların yaşadığı bir Pamukkale” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.