Pamukkale Belediyesi'nden Asansörlere Sıkı Denetim!

Pamukkale Belediyesi'nden Asansörlere Sıkı Denetim!

Pamukkale Belediyesi, insan ve yük taşıyan asansörlerin yıllık bakımlarının yapılması konusunda denetimlerini sürdürüyor. Bir hafta süren ve halen devam eden denetimlerde, 37 asansörün yıllık bakımı yapılmadığı tespit edilerek hizmet dışı bırakıldı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile elektrik ve makine mühendisinden oluşan denetim ekibi, insan ve yük taşıyan asansörlerin yıllık bakımını kontrol ediyor.

05 Kasım 2014 tarihli ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik’ hükümleri gereğince Pamukkale Belediyesi ile Türkiye Mühendisler Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi protokol imzalanarak işbirliği yapıldı. Buna göre, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi yıllık bakımı yapılma zamanı gelen asansörleri Pamukkale Belediyesi’ne bildiriyor. Belediye ise söz konusu denetim ekibiyle bildirilen tüm asansörlerin yıllık bakımlarını kontrol ediyor. Bir haftadır devam eden denetimlerde 180 asansörün yasaya uygun şekilde hizmet verip vermediği denetlendi. Denetimlerde, can ve mal kaybına yol açabilecek şekilde güvenli olmadan ve yıllık bakımı gelip bakımı yaptırılmayan 37 asansör tespit edildi. Ekipler, 37 asansörü yıllık bakımları yapılıncaya kadar hizmet dışı bıraktı.

Ekipler, Pamukkale Belediyesi sınırları içinde kalan yerlerdeki asansörlerin bakımlarını kontrol etmeyi sürdürüyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konu hakkında bilgi vererek asansörlerin yıllık bakımlarının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Can ve mal kaybına yol açabilecek risk taşıyan asansörlerin kullanımına asla izin verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Gürlesin, ‘Bizim için önemli olan insanlarımızın can ve mal güvenliğidir. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Daha önce asansörlerin yıllık bakımının yapılması konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmiştik. Şimdi ise ekiplerimizle uygulamayı başlattık.  Buradan asansörü bulunan binaların sorumlularına, bina sahiplerine ve yöneticilere bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum. Asansörlerin yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışması için yıllık bakımlarını akredite olmuş A tipi muayene kuruluşlarına yaptırın. Bakımlar, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ne yaptırılacaktır’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.