Pamukkale Belediyesi'nin Mini Kütüphanesi Tüm İlçeye Ulaştı

Pamukkale Belediyesi'nin Mini Kütüphanesi Tüm İlçeye Ulaştı

Pamukkale Belediyesi, Koronavirüs ortaya çıktıktan sonra sokak kısıtlamalarının olduğu günlerde, evlerinden çıkamayan ilçe halkının evine kadar kitap servis etti.

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pandemi süresince evde kalan ama kitapsız kalmak istemeyen vatandaşlarımızın ayağına kadar kitap servisi yaptık. Kitap Kafe’mizdeki tüm kitapları halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

Pamukkale Belediyesi, eğitimden kültüre, spordan sanata her türlü alanda proje geliştirirken, her bir projenin vatandaşların memnuniyetlerini artıracak olmasına özen gösteriyor. İlçe halkının, sosyal yaşantılarına kolaylık sağlayacak ve ışık tutacak projelere de imza atan Pamukkale Belediyesinin pandemi sürecindeki kitap servisi hizmeti ile büyük beğeni topladı. Geçen yılın Mart ayından bu yana geçen yaklaşık 1 yıllık süre zarfında kitap talebinde bulunan yaklaşık 800 vatandaşın istedikleri yaklaşık 7 bin 500 kitap evlerine kadar götürüldü. 2020 yılının başlarında 2 bin 700 üyesi ile 3 bin 700 kitap bulunan kitap kafe de, 2021 yılının ilk aylarında üye sayısı 3 bini, kitap sayısı da 5 bini geçti.

“MİNİ KÜTÜPHANEMİZ TÜM İLÇEMİZE ULAŞTI”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Kitap Kafe’deki kitap sayımızı da her geçen gün artırıyoruz. Bundaki amacımız herkes her istediği kitabı burada bulabilsin. Bir yıldır koronavirüs salgınıyla mücadelemiz sürerken, evlerinde kalarak mücadeleye destek veren vatandaşlarımızın ayağına kadar kütüphanemizdeki kitapları taşıdık. Sokak kısıtlamasının yaşandığı günlerde, yaklaşık 800 vatandaşımızın sadece bir telefonla istediği kitabı, kitap servisi hizmetimizle evlerine kadar ulaştırdık. Kitap Kafe’mizle tüm ilçe halkımızın tanışması ve koronavirüs salgınıyla mücadelede evlerinde kalarak destek veren vatandaşlarımızın vakitlerini verimli geçirebilmelerine destek olmak istedik. Bir yıl boyunca, vatandaşlarımızın evlerinden çıkma gereksinimi duymadan kitaplarla buluşmalarını sağladık. Kitap Kafe’ye üye olan ve kitaplarımızı okuyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bu haftanın bir güzelliğinin de Kütüphane haftası olduğuna dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bizler her zaman, ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak okumamız gerektiğinin ve gençlerimize, çocuklarımıza okuma farkındalığı oluşturmamız gerekliliğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bilinçle Pamukkale Belediyesi olarak, gençlerimizin her zaman her yerde kitap okumalarını savunuyor ve bu yönde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İlçemizdeki okullarımızın okul kütüphanelerine destek oluyor, çocuklarımızın hayal dünyalarını kitap hediye ederek zenginleştirmeye çalışıyoruz. Kitap Kafe’mizle de vatandaşlarımıza mini bir kütüphane hizmeti sunarken, Kınıklı Mahallesi 6085 Sok. No.11’de bulunan Kitap Kafe’mizden ücretsiz olarak yararlanmak için tüm vatandaşlarımızı bekliyor, tüm halkımızın 57.Kütüphane Haftası’nı kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.