Pamukkale Belediyespor Mutlu Tamamladı

Pamukkale Belediyespor Mutlu Tamamladı

Denizli’yi Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde temsil eden Pamukkale Belediyespor, 2018-2019 sezonunu mutlu tamamladı.

A+A-

Mavi-beyazlı takım sezonun son maçında deplasmanda İzmir Karşıyaka ESK’ya 64-43 yenilmesine rağmen grubu üçüncü sırada tamamlayarak gelecek sezon 3. Lig’de mücadele etme hakkını kazandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor  Federasyonu Başkanlığı 2018-2019 Sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol  Bölgesel A Grubu'nda yer alan Pamukkale Belediyespor Kulübü ligi tamamladı. 2015 yılında kurulan ve o sezondan bu yana Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden Pamukkale Belediyespor, sezonun son maçını İzmir’de Karşıyaka ESK ile oynadı. Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan maça ev sahibi takım hızlı başlarken, ilk periyodda sadece 3 sayı bulan Pamukkale Belediyespor bu bölümü 20-3 geride tamamladı. İkinci periyodda toparlanan mavi-beyazlı takım 15 sayı bulurken rakibine sadece 9 sayı verdi ve devre Karşıyaka ESK 29-  Pamukkale Belediyspor 18 skoruyla tamamlandı. Üçüncü periyodda rakibi karşısında etkili olmaya çalışan mavi-beyazlı takım 13 sayı bulurken rakibinin 20 sayısına engel olamadı. Son periyoda girerken 49-31 olan skor son bölümdeki sayılarla 64-43 olurken Pamukkale Belediyespor sezonun son maçını mağlubiyetle tamamladı. Gruptaki diğer maçlarda ise 1453 Engelliler Yeşilgönen Belediyespor’u 55-45, İzmir RSK ise İstanbul Engelliler SK’yı 55-36 yendi.

3. LİG’DE MÜCADELE EDECEK

Bu sonuçlardan sonra Pamukkale Belediyespor, 2018-2019 sezonunda mücadele ettiği Tekerlekli Sandalye Basketbol  Bölgesel A Grubu’nu 20 puanla 3. sırada tamamladı. Ligi 23 puanla tamamlayan 1453 Engelliler Spor Kulübü gelecek sezon 2. Lig’de mücadele etme hakkını elde ederken, 22 puanlı İzmir Karşıyaka ESK ile 20 puanlı Pamukkale Belediyespor 2019-2020 sezonunda 3. Lig’de yer almaya hak kazandı. 18 puanda kalan Aydın Genç Efeler Belediyespor ise 3. Lig’e yükselmek için Play-Off oynayacak. Pamukkale Belediyespor, 4 sezon mücadele ettiği Bölgesel Lig’den 3. Lig’e yükselmeyi başardı. B Grubu’nda Samsun Bedensel Engelliler ve Melikgazi Engelliler 3. Lig biletini alırken, Sorgun Engelliler ise Play-Off oynayacak. C Grubu’nda ise Mersin Engelli Sanat Spor Kulübü ve Adana Martı Engelliler Spor Kulübü 3. Lig biletini alırken, Niğde Bedensel Engelliler ise Play-Off ile 3. Lig’e çıkmaya çalışacak. D Grubu’nda da Hakkari Sümbül Engelliler ile Şanlıurfa Siverek Engelliler Pamukkale Belediyespor’un 3. Lig’deki  muhtemel rakipleri olurken, Diyarbakır Bedensel Engelliler  Play-Off oynayacak.

“TAKIMI TEBRİK EDİYORUM”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının 2015 yılından bu yana mücadelesine devam ettiğini belirterek, sezonu mutlu tamamlayan takımı kutladığını söyledi. “Takımımızı kurma amacımız engellilerimizin spor sayesinde kendilerini ifade edebilmeleri idi” diyen Başkan Gürlesin, “İlk sezon takımımız galibiyet almadan sezonu tamamlamıştı. Ama biz o zaman bile bu takıma inanmıştık. Destek vermeye devam ettik ve 4. Sezon sonunda takımımız 3. Lig’e çıkmayı başardı. Bu takımda yer alan tüm sporcularımıza, emek veren yöneticilerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnsanların hayatlarına dokunmanın en güzel göstergesi olan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Denizli’yi ve Pamukkale’yi üst liglerde en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.