Pamukkale Ekspres, 7 Yıl Sonra Sefere Başlıyor

Pamukkale Ekspres, 7 Yıl Sonra Sefere Başlıyor

Denizli'de, hat yenileme çalışmaları nedeniyle yedi yıldır sefer yapamayan Pamukkale Ekspresi'nin, 19 Ocak'ta yeniden seferlere başlayacağı bildirildi.

A+A-

Daha önce Denizli-İstanbul arasında yapılan Pamukkale Ekspresi seferlerini bundan sonra Denizli-Eskişehir arasında yapacağı belirtildi.

 

Afyon - Dinar - Denizli arasında demiryolu yenileme çalışmaları nedeniyle 25 Temmuz 2008 tarihinde seferleri durdurulan Pamukkale Ekspresi, yedi yıl sonra yenileme çalışmaları tamamlandığı için 19 Ocak'ta seferlerine başlayacak. Eskişehir-İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren hattı olduğu ve seferleri yapıldığı için Pamukkale Ekspresi bundan sonra seferlerini Denizli-Eskişehir arasında yapacak. Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürü Murat Bakır yaptığı yazılı açıklamada Pamukkale Ekspresi seferlerinin yeniden konulduğunu belirtti.

 

Seferlerin 19 Ocak'ta başlayacağını belirten Bakır, "Denizli - Eskişehir seferinde, Denizli'den kalkış 22.05'te olacak, tren 06.48'de Eskişehir'e varacaktır. Eskişehir-Denizli seferinde ise Eskişehir'den kalkış saat 21.55'te olacak ve Denizli'ye saat 06.11'de varacaktır. Pamukkale Ekspresi tren dizisinde 4 pulman, bir yemekli vagon ve bir yataklı vagon bulunmaktadır" dedi. Bakır, Pamukkale Ekspresi seferlerinin Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleriyle irtibatlı olarak seferlerine başlayacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.