Pamukkale: Fantastik Bir Mekan

Pamukkale: Fantastik Bir Mekan

Beyaz travertenleri ile ünlü olan UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Pamukkale'de, ağustos ayının sonu olmasına rağmen turistlerin ilgisi sürüyor.

A+A-

Hedef 2 Milyon

Yaz sezonunun sonuna gelindiği bu günlerde Pamukkale, bilhassa yabancı turistlerin en uğrak turizm noktalarından bir tanesi haline geldi. Geçtiğimiz senelere oranla ziyaretçi sayısının devamlı arttığı Pamukkale'yi 2018'in ilk 6 ayında 780 bin, Kurban Bayramı'nda ise 104 bin turist ziyarette bulundu. İlk defa görenler kadar, her sene gelen ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatmış olan Pamukkale'yi sene sonuna dek 2 milyon turistin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. Giriş ücretinin 35 TL olduğu Pamukkale'de ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çektirip bu özel anları ölümsüzleştirip anılara eklediler.

Fantastik Bir Mekan

Pamukkale'yi gezmek için Almanya'dan geldiğini ifade eden ziyaretçilerden Günay Karatepe, Türkiye’ye geldikleri her sene buraya uğradığını ve buranın çok güzel bir yer olduğunu dile getirdi. Pamukkale'ye daha evvel de geldiğini belirten İngiliz uyruklu Jayne Robertson ise burayı çok sevdiğini, birkaç defa daha geldiğini ve Çok barışçıl bir yer olduğunu ve imkanı olduğunda yeniden gelmek istediğini dile getirdi. Eşi Chris Robertson de Pamukkale’nin dünyanın çok güzel bir köşesi olduğunu, Hierapolis Antik Kenti’nin, fantastik bir mekan olduğunu, buraya kendileri gibi turist olarak ya da tur atmak için de gelebileceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.