Pamukkale İyi Parti İyice Karıştı

Pamukkale İyi Parti İyice Karıştı

İYİ Parti Pamukkale Delegeleri Adına Halil İbrahim Davarcı kongre süreci ile alakalı son gelişmeleri açıkladı.

A+A-

İmza veren bazı delegelerin tehdit  edildiklerini ifade eden Davarcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Geçen haftaki açıklamamızda ifade ettiğimiz 161 İYİ Parti Pamukkale İlçe Delegemizin imzaları, basında duyulmasının ardından, 4 delegemiz daha noter huzurunda imza vermişler ve imza verenlerin sayısı 165 olmuştur.  İYİ Parti Pamukkale İlçe Olağanüstü Kongresi’nin toplanması için delegelerimizin verdikleri imzaları teslim etmek üzere Denizli İl Başkanı Sayın Raziye Akışık'tan 9 Mart Çarşamba günü saat 15:00'de randevu aldık. İl Başkanımız, Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu'nun da bulunacağını ifade ettiler. Ancak İl Başkanlığına gittiğimizde, İl Başkanımız, Genel Merkezden talimat geldiğini teslim tutanağını imzalamayacağını, Pamukkale İlçe Başkanı’nın da gelmeyeceğini bildirdi.

Bunun üzerine dün öğle saatlerinde İYİ Parti Genel Merkezine giderek hiçbir baskı ve tehdit olmadan tamamen özgür iradeleriyle imza veren 165 delegenin imzalarını elden İYİ Parti Genel Sekreterlik Yazı İşleri’ne 10/03/2021 tarih ve 896 Sayı numarasıyla teslim ettik.

Parti tüzüğümüzün 26. maddesine göre 45 gün içerisinde Pamukkale İlçe Kongresi yapılacaktır.

Tehdit Ediliyorlar

Ancak geçen haftadan bu yana imza veren birçok delegemizin İlçe Başkanı ve İl Başkanlığınca aranarak imzalarını geri çekmeleri için baskı oluşturulduğunu öğrendik. Daha da ileri giderek imza veren bir belediye çalışanının, başka bir belediye çalışanı tarafından işten çıkarılmakla tehdit edildiğini öğrendik.

İYİ Parti Pamukkale Delegeleri, şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de irade beyanlarının arkasında duracak güce sahiptir ve baskılara boyun eğmeyecektir.

İYİ Partimizin Pamukkale İlçemizde, yeniden ivme kazanması için başlattığımız demokrasi mücadelesinin bazı çevrelerce baskı ve tehdit noktasına taşınması, delegelerimizin rahatsız edilerek iradelerine ipotek konulmak istenmesi derece üzücüdür. Bilinmesini isteriz ki, rüzgârın, kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.

Velhasıl kongre için yasal süreç başlamıştır. Bu süreçteki her gelişme yakından izlenecek ve kamuoyu bilgilendirilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum