Pamukkale Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı

Pamukkale Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı

Pamukkale Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerinin tarihi 5 Şubat olarak açıklandı.

A+A-

Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı'nın da yeniden aday olduğu rektörlük için sekiz aday yarışacak. Rektörlük seçimlerinde 850 öğretim üyesi oy kullanacak.

 

Pamukkale Üniversitesi'ni seçim heyecanı sardı. 1992 yılında kurulan Pamukkale Üniversitesi'nin 6. dönem rektörünün belirlenmesi için yapılacak seçimler için YÖK, 5 Şubat tarihini belirledi. 2011 yılından bu yana rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın da yeniden aday olduğu Pamukkale Üniversitesi rektörlük seçimlerinde 8 aday yarışacak. 850 öğretim üyesinin sandık başına giderek oy kullanacağı seçimlerde Rektör Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, Prof.Dr.Hüseyin Bağ, Prof.Dr.Fahir Demirkan, Prof.Dr. Ceyhun Karpuz, Prof.Dr.Velittin Kalınkara, Prof.Dr.Bülent Topuz, Prof. Dr. Dursun Dursunoğlu ve Prof.Dr.Ceyhun Vedat Uygur ilk altıya girebilmeye çalışacak. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektörlük seçimlerinin 5 Şubat tarihinde yapılacağını üniversitenin resmi sitesinden duyurdu.

 

YÖK Kanunu gereği yapılacak seçimler sonunda en fazla oyu alan altı aday YÖK'e bildirilecek. YÖK, altı isimden üçünü yaptığı değerlendirme sonucu Cumhurbaşkanlığı'na sunacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç aday arasından uygun bulduğu ismi rektör olarak atayacak. Atanacak rektörün şubat ayı içinde görevine başlaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.