Pamukkale ve Merkezefendi Meclis Üyeleri

Pamukkale ve Merkezefendi Meclis Üyeleri

CHP’nin seçimi kazandığı Denizli'nin Merkezefendi İlçesi ile AK Parti'nin seçimden galip çıktığı Pamukkale'de Belediye Meclis üyeleri belli oldu.

A+A-

Merkezefendi İlçesi'nde 37 kişiden oluşan belediye meclisinde partilerin dağılımı belli oldu. Buna göre seçimi kazanan CHP-İYİ Parti ortaklığı 22 sandalyenin sahibi oldu.

Denizli’nin en büyük ikinci ilçesi olan Merkezefendi’de 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı Şeniz Doğan oyların yüzde 52.39’unu alarak başkanlığa seçildi. Belediyenin kurucu başkanı olan AK Partili Muhammet Subaşıoğlu’nun yüzde 45.11 oy aldığı ilçede meclis üyeleri de belli oldu.

dddd.png

Avni Örki’nin kazandığı Pamukkale’de meclis üyelerinin dağılımı belli oldu. 37 sandalyeli mecliste Ak Parti-MHP 21, CHP-İYİ Parti ise 16 üyeye sahip.

31 Mart yerel seçimlerinde Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de seçimi Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Avni Örki seçimi kazandı. Örki, oyların yüzde 50.21’ini alırken rakibi Ahmet Divarcı ise yüzde 45.62 oy aldı. Seçimin geride kalmasının ardından belediye meclis üyeliği de belli oldu. 1 başkanla birlikte 38 sandalyenin bulunduğu ilçede partililerin üye dağılımı Ak Parti-MHP 21(4 kontenjan dahil), CHP-İYİ Parti16 olarak şekillendi.
 

pamukkale.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.