Pamukkale'de Kadir Gecesi Coşkusu Yaşandı

Pamukkale'de Kadir Gecesi Coşkusu Yaşandı

Pamukkale Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin maneviyatında İncilipınar Parkında gerçekleştirdiği programda binler bir araya geldi.

A+A-

KADİR GECESİNDE BİNLER PAMUKKALE’DE DEV ETKİNLİKTE BULUŞTU

 

5 bin kişilik Medine usulü iftar yemeğinin ardından Dünyaca ünlü hafız Anas Bourak, Kuran-ı Kerim Okuma Dünya birincisi Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu gönüllere işleyen sesleriyle Kur’an-ı Kerim ziyafeti çekti. Gecede Sakal-ı Şerif ziyareti, Mekke Usulü teravih namazı ve Esma-ül Hüsna tesbihatı ile Pamukkale’de binler Kadir Gecesi’ni dolu dolu yaşadı.

 

 

Pamukkale Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde hazırladığı programda binlerce vatandaş iftardan teravihe ulvi gecenin coşkusunu birlikte yaşadı. Pamukkale İlçe halkını, Denizli halkını İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda buluşturan Pamukkale Belediyesi, geceye özel hazırladığı dolu dolu programlarla Kadir Gecesi’nin maneviyatını gönüllere aktardı. 5 bin kişinin buluştuğu ve yer sofralarının kurulduğu Medine usulü iftarda binler yan yana oturarak oruçlarını hep birlikte açtı.

 

BAŞKAN GÜRLESİN YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI

İftar öncesi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılandı. Başkan Gürlesin, iftar öncesinde tüm vatandaşları selamlayarak çoğuyla sohbet etti. Kadir Gecesi’nde böylesi dev bir organizasyon gerçekleştirerek binleri buluşturan Başkan Gürlesin’e vatandaşlar teşekkürlerini iletti.

 

SESLERİYLE GÖNÜLLERE AKTILAR

İftar sonrasında Nurullah Güneşdoğdu’nun sunumuyla gerçekleşen programda ise Hafız İbrahim Cuşan, seslendirdiği ilahi ve kasidelerle gecenin maneviyatında gönülleri serinletti. Dünyaca ünlü hafız AnasBourak, Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğduve Hafız Osman Bostancı’da okudukları Kur-an’ı Kerim Tilavetiyle kalplere seslendi, binlere Kuran ziyafeti çekti. 

İncilipınar Parkı’nda dolu dolu gerçekleştirilen programda binler Sakal-ı Şerif ziyaretinin ardından açılan hasırların üzerinde Mekke Usulü teravih namazı kılındı,  Esma-Ül Hüsna tesbihatı gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim okuyan ve teravih namazını kıldıran Dünyaca ünlü hafız AnasBourak, billur sesiyle Kadir Gecesi’nde binlerin kalbine girdi. Yine muhteşem sesiyle kulaklarda hoş sedalar bırakan Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu’da teravih namazı sonrası yaptığı duayla ibadet dolu geceyi sonlandırdı.

 

“KADİR GECESİNİ EN GÜZEL ŞEKLİYLE YAŞADIK”

Programın sonunda sahneye çıkan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hafızlara teşekkür ederek, her birine içerisinde Kur’an-Kerim, tesbih ve esansın bulunduğu birer sanduka hediye etti. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaşı bu alanda buluşturmanın mutluluğu içinde olduğunu belirten Başkan Gürlesin, şunları söyledi; “11 ayın sultanı Ramazan ayında yer alan, maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran, Yüce Yaradanın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesindeyiz. İncilipınar Parkında hazırladığımız programla, Pamukkale İlçe halkımızı Denizli halkımızla birbirinden değerli hafızlarımızla buluşturarak  iftardan teravihe kadar bu gecenin manevi atmosferini hep birlikte yaşadık. Gecenin maneviyatına uygun dolu dolu bir programla ibadetleri yerine getirdik. Allah, Ramazan ayında tutulan oruçları, yapılan ibadetleri, Kadir Gecesinde yapılan duaları kabul eylesin. Tüm Müslüman Aleminin de Ramazan bayramı kutlu, mübarek olsun.”

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.