Pamukkale'de Tarihi Görerek Öğrendiler

Pamukkale'de Tarihi Görerek Öğrendiler

Eğitim alanındaki başarılı projelerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, ilçe genelindeki tüm ortaokul 1. sınıf öğrencilerini kapsayan “Dersimiz; Pamukkale Tarihi” sloganıyla başlattığı proje tamamlandı.

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Öğrenciler kentini tanıyor, tarih ve doğayla buluşuyor” adlı proje kapsamında yaklaşık 4 bin ortaokul öğrencisine Pamukkale’nin tarihi yerlerini gezdirdiklerini açıkladı.

Göreve geldiği günden bu yana bir çok vizyon projeye imza atan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in eğitim alanına özellikle eğilerek, öğrencilere yönelik projeleri de hayata geçirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in eğitim alanındaki önemli son projelerinden biri de “Öğrenciler kentini tanıyor, tarih ve doğayla buluşuyor” adlı proje oldu. “Dersimiz; Pamukkale Tarihi” sloganından hareketle başlatılan proje kapsamında öğrenciler, Pamukkale travertenleri, Kleopatra Havuzu, müzeler, Karahayıt Kırmızı Su, Karahayıt Kent Ormanı ve son durak olarak Kocaçukur’u gezdiler. Uzman rehberler eşliğindeki gerçekleştirilen gezilerde, her durakta tarihi değerlerin önemi anlatılarak, kent için, bölge ve ülkemiz için önemi anlatıldı. Gezi esnasında, turistik alanlarda turistlerle karşılaşan öğrenciler, yabancı turistlerin hem ilgi odağı oldular hem de onlarla İngilizce konuşmayı tecrübe etme şansı buldular. Yaklaşık 4 bin ortaokul birinci sınıf öğrencisini kapsayan proje kapsamında Karahayıt, Pamukkale Travertenleri, antik tiyatro ve müzeleri ilk kez görme şansına kavuşan öğrencilerle birlikte, çocuklarının yaşadıkları şehrin tarihini öğrenme noktasında bu güzel projeden aileler ve okul öğretmenleri de çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.

GÜRLESİN, “ÖNCE YAŞADIĞIMIZ KENT, SONRA BAŞKA ÜLKELER”

“Çocuklarımıza önce kendi tarihimizi öğretmemiz gerekir ki, yaşadıkları kentin değerini bilsinler” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, önce yaşadığımız kenti tanıyıp daha sonra başka ülkelerdeki güzellikleri öğrenmenin daha doğru olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaklaşık 4 bin ortaokul birinci sınıf öğrenciyi kapsayan “Öğrenciler kentini tanıyor, tarih ve doğayla buluşuyor” projesinin gerçekten hem eğitim hem de turizm alanında yapılan önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Başkan Gürlesin, “Amacımız, çocuklara yaşadıkları kentin kültürünü öğretmek, daha yakından tanımalarını sağlamak ve gelecek ile geçmiş arasında önemli bir köprü oluşturmaktı. Pamukkale İlçe sınırları içerisinde bulunan 38 ortaokul da bulunan yaklaşık 4 bin ortaokul birinci sınıf öğrencimize bu proje ile tarihimizi tanıtmış olduk. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bir değerimiz var. Bu mirasın öğrencilerimiz tarafından tanınmasını ve UNESCO kent bilincinin oluşmasına katkı vermek istedik. Ailelerden ve okullarımızdan gelen geri dönüşler gerçekten çok güzel. Öğrencilerin, yaşadıkları kentle ilgili daha duyarlı olmakla birlikte, tarih bilincinin de oluştuğunu ifade ediyorlar. Öğrencilerimizin de gezilerdeki heyecanı, mutluluğu bizleri ve olumlu geri dönüşler yaptığımızın projenin güzelliğini, doğruluğunu gösteriyor. Gezilerimize katılan öğrencilerimizin, çocuklarımızın yaşadığı kenti tanıyınca, tarihsel değerlerine daha çok sahiplenecek ve gelecek nesillere korunarak aktarılmasında büyük destek sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.