Pamukkale’de toparlanma var

Pamukkale’de toparlanma var

Denizli’nin travertenleriyle dünyaca ünlü beyaz cenneti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Pamukkale, Dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Haziran ayında ziyaretçi sayısı bakımından iç karartan Pamukkale’de

A+A-

Pamukkale Örenyerini ziyaret eden turist sayısı 2014 yılı Temmuz ayında 244.009 iken 2015 yılı Temmuz ayında 257.695 ziyaretçi sayısına ulaşarak %5.6 lık bir artış sağlandı.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre ocak ayında Pamukkale’ye gelen turist sayısında %31,4 artış sağlandı. Ancak bu süreçten sonra haziran ayı sonuna kadar turist sayısında eksilme oldu. Temmuz ayında ise açıklanan rakamlarda Pamukkale'ye gelen turist sayısında tekrar artış gözlendi. Temmuz ayı Pamukkale Örenyerini ziyaret eden turist sayısında geçen yılın Temmuz ayına göre %5,60 artış sağlandı. Uzak Doğu ülkelerinden özellikle de Çin, Japonya ve Tayvan gibi ülkelerden gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre ülkemizde %60 artış kaydedilmiş ve bu artış Pamukkale Örenyerine de yansıdı.

Avrupalı ve Rus turist sayısındaki azalış Uzak Doğulu turist sayısındaki artış ile kapanma eğilimine girdi. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanısıra inanç turizmi açısından da Hristiyan dünyasının hac ibadetini yerine getirebilmesi için ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilen, Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Philippus Kilisesi ve Mezarının içinde bulunduğu Hierapolis Antik Kenti ile bütünleşen ülkemizin en fazla rağbet gören Örenyeri olan Pamukkale’ye dünyanın dört bir tarafından turist gelmeye devam ediyor. Pamukkale'ye gelen turist sayısı önceki yıllardaki veriler göz önüne alındığında yıl sonuna kadar gelen turist sayısını artış ile kapatacağı öngörülüyor. Ayrıca Pamukkale Örenyeri içerisindeki Arkeoloji Müzesi girişlerinde temmuz ayı sonu itibarı ile geçen yılın aynı dönemine göre %44,1 artış oldu.

Denizli’nin diğer turizm cazibelerinden biri olan Laodikya Antik Kentini ziyaret turist sayısı ise haziran ayı sonu itibarı ile geçen yılın aynı döneminde gelen turist sayısına göre %26,7 oranında artış sağlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.