Pamukkale'nin Harika Çocukları

Pamukkale'nin Harika Çocukları

Pamukkale’de “Başka Hayatlar da Var” projesine katılan öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri parayı PASVAK Aşevine bağışladılar.

A+A-

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) tarafından 02 Mart 2019  tarihinde hayata geçirilen “Başka Hayatlar da Var” projesine katılan öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri 3.186,00TL’yi PASVAK Aşevine bağışladılar.

İsraf etmemeyi daha güzel anlatamazdık.

Proje hakkında genel bilgi veren Okul Müdürü Muhammet OĞUR, “öğrencilerimize sabretmenin ne demek olduğunu, elimizdekilerle yetinmenin önemini, içinde bulunduğumuz yaşantımızdan şikayet etmek yerine şükretmeyi bundan daha güzel bir çalışmayla anlatamazdık. Aşevimiz her gün 1250 ihtiyaç sahibi kişiye yemek dağıtımı yapıyor. Öğrencilerimizde bu süreci mutfağından evlerine teslimine kadar gözlemliyorlar. Gözlem sonrasında geliştirdiğimiz uygulama sayesinde cep telefonlarından  Ne Gözlemlediklerini, Bundan Sonraki Hayatlarında Değiştirmek İstedikleri Şeyler Var Mı? Gibi sorulara cevap veriyorlar. Genel olarak öğrencilerimizden aldığımız cevaplarda; “artık israf etmeyeceklerini, yemek ayırt etmeyeceklerini, yardımlaşma ve dayanışmaya dikkat edeceklerini, büyüyünce anne ve babasını koruyup kollayacaklarını belirtiyorlar.” Bunun gibi birçok toplumsal değerlerimizi öğrendiklerini ve hayatlarında uygulayacaklarını belirtiyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.