Paşayeva'dan Başkan Zolan'a ziyaret

Paşayeva'dan Başkan Zolan'a ziyaret

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

A+A-

Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet bir millet olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir, Türk dünyası güçlenir" diyerek, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'nin yanında olan kardeş ülke Azerbaycan'a teşekkür ettiğini söyledi.  

Türk Ocakları Denizli Şubesi'nin davetlisi olarak Denizli'ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın yanı sıra Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Adem Supçin ve Türk Ocakları Denizli Şubesi Yönetim Kurulu katıldı. Ganire Paşayeva, burada yaptığı konuşmada, Azeri kültüründe ev sahibinin önemli olduğunu belirterek, "Siz buranın ev sahibisiniz. Evin sahibini görmeden gitmek olmaz. Azerbaycan'dan sizlere selam getirdik" dedi. Paşayeva, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben öncelikle hepimizin başı sağolsun diyorum. Türkiye'de terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. Burada şehit ailelerini ziyaret ettik. Orada da dile getirdim sizin şehidiniz bizim şehidimizdir. Azerbaycan'da da 12 şehit verdik. Türkiye'den kardeşlerimizin sosyal medya üzerinden bizlere verdiği destek mesajları bizleri onurlandırdı. İnşallah terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

 

"Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir"

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Denizli'ye hoşgeldiniz. Burası sizin eviniz. Biz sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet bir millet olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Sizin acınız bizim acımızdır.Azerbaycan'da şehit düşen 12 kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar vatanları uğruna can verdiler. Bugün ülkemiz üzerinde de oyunlar oynanıyor. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar bugün bunun önüne geçmek için maşalarını kullanıyor. Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugünde yanında olan kardeşimiz Azerbaycan'a teşekkür ediyorum. Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir, Türk dünyası güçlenir" dedi. Konuşmaların ardından bir süre sohbet eden heyet daha sonra cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.