PAÜ, FETÖ Davası Devam Ediyor

PAÜ, FETÖ Davası Devam Ediyor

Denizli ilinde terör örgütünün üniversite oluşumu ile alakalı soruşturma çerçevesinde haklarında dava açılan 26'sı tutuklu 115 sanığın yargılandığı dava sürdü.

A+A-

Denizli ilinde FETÖ’nün Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) oluşumuna karşı soruşturma çerçevesinde haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlaması ile dava açılan 26'sı tutuklu 115 sanığın yargılandığı davanın görülmesi sürdü.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katılımda bulundu. İddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmediler ve tahliyelerini istediler.

KUMPAS İDDİASI

Tututlu sanıklardan eski rektör yardımcısı Hasan Kaplan, hiçbir suçunun olmadığını iddia ederek sanık ve tanık ifadelerinde kendisinin örgüt üyeliğiyle  alakalı somut bir beyanın olmadığını belirtti. Kendisinin yurt dışında görevlendirilmesinin kumpas olarak kullanıldığını öne süren Kaplan, Hakkındaki suçlama ile alakalı maddi ve manevi bir unsur olmadığını, zanna dayalı hüküm verilemeyeceğini, asılsız beyanlar ile suç isnat edildiğini, beraatini istediğini belirtti.

Tutuklu eski PAÜ Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Kudret Gezer de hakkındaki  suçlamaları reddetti Gezer savunmasında, örgüt yöneticisi olmak ile suçlandığını, çoğunlukla il imamları yöneticilikten yargılandığını,  hiçbir davada bu kadar yöneticinin olmadığını, somut ve kesin delil olmayan iddialar ile suçlandığını ve temel hukuk ilkelerine göre karar verilmesini istediğini ve tahliyesini istediğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.