PAÜ 253 Sözleşmeli Personel Alacak

PAÜ 253 Sözleşmeli Personel Alacak

PAÜ, 253 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak. Başvuru şartları ise tüm üniversitelere örnek olacak cinsten.

A+A-

Pammukklale Üniversitesi'ne sözleşmeli sağlık teknikeri, diyetisyen, laborant, eczacı , hemşire ve diğer sağlık personeli alımı için başvuru süreci internet üzerinden devam ediyor.

Akihaber.com.tr'nin görüştüğü uzmanlar verilen ilandaki şartların diğer üniversitelere de örnek olacağını ifade ettiler. 

Bu örnek ilanda şart olarak sadece ilgili bölüm mezunu olma şartının yer aldığı görüldü.

İlan Şartları Şu Şekilde

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce yayımlanan resmi duyuruda, sözleşmeli kamu personeli alımıyla ilgili, "Üniversitemiz Rektörlüğü Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğünde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karşılanmak üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na ekli “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2. maddesinin (b) fıkrasına göre aşağıda belirtilen unvanlarda, 2018 yılı KPSS (B) grubu puan sıralamaları esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın (Eczacı ünvanlı pozisyon için lisans diploması puan sıralaması yapılacaktır.) sözleşmeli personel alınacaktır." denilmiş, hemşire, röntgen teknisyeni ve diğer sağlık personeli unvanları için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra unvanlara göre belirlenen başvuru özel şartlarını da yerine getirmesi gerektiği kaydedilmişti. Başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar aşağıdaki gibi oldu: 

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2- 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
3- 657 sayılı kanunun 53. Madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak.
4- Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamaz.
5- Erkek adaylar için askerlik şartı aranmamaktadır.
6- 2018 yılı KPSS (B) grubu (KPSS(P3), KPSS (P93), KPSS(P94)) sınav sonuç belgesine sahip olmak.
7- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

8- Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumumun bulunmaması.
9- Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmü gereğince halen kamu kurumunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanun’unun 4b maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalışanlar Üniversitemiz ilanına aynı unvanda başvuru yapamaz Ancak ilgili mevzuat gereğince usule uygun olarak istifa edip 1 (bir) yıllık süre şartına tabi tutulmadan istihdam edilebilecek olanlar bu durumu belgelendirmek koşulu ile ilana başvuru yapabileceklerdir. Aksi takdirde bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular internet üzerinden gerçekleşecek. Başvuru işlemlerine ilişkin yapılan bilgilendirmede, başvuruların pa.edu.tr adreisnden online gerçekleşeceğine yer verilirken; "Başvurular, ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 10 (on) gün içinde Üniversitemizin www.pau.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır. Şahsen ve posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Süresinde yapılmayan veya sistemde meydana gelen gecikmeler sebebiyle geç yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır." uyarısında bulunuldu. Detaylı bilgilendirmeye üniversite rektörlüğünün resmi sayfasından kolaylıkla erişim sağlanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum