PAÜ Çocuk Üniversitesi 23 Nisan’a Hazır

PAÜ Çocuk Üniversitesi 23 Nisan’a Hazır

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çocuk Üniversitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir dizi etkinlik düzenleyecek.

A+A-

Fen bilimleri, sosyal bilimler, resim, müzik, dil-edebiyat ve yabancı dil alanlarından toplam 20 farklı etkinlik ile çocuk bayramı coşku içinde kutlanacak.

2016 yılında faaliyete geçen, 5-18 yaş grubu çocuklar, gençler ve ailelerine hitap etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren bir merkez olan PAÜ Çocuk Üniversitesi, ‘uzaktan eğitim çocuklarımızla buluşmamızı engelleyemez’ düşüncesinden hareketle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çevrimiçi olarak çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 20 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile başlayan ve beş gün sürecek olan programda bilim, sanat ve dil alanında farklı etkinlikler, deneyler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Rektör Kutluhan: “Çocuklarımızın Bilim ile Erken Yaşta Tanışmalarını Önemsiyoruz”

PAÜ Çocuk Üniversitesi Çocuk Bayramı etkinliklerinin açılışı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında PAÜ öğrencilerine sunulan 21. yüzyılın gerektirdiği her türlü bilgiyi, 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere de sunabilmek adına, PAÜ Çocuk Üniversitesi’nin etkinlikleri vasıtasıyla çocuklar ve gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, çocukların erken yaşta bilimle tanışmasının önemine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuşmasında şunlara yer verdi. “PAÜ Çocuk Üniversitesi, çocukların üniversite ortamında bulunarak erken yaşta bilim ile tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel düşünme becerilerini kazanması ve sanatı farklı kollarıyla tanıması için fırsat olacak etkinlikler gerçekleştirecektir. Çocukların küçük yaşta bu etkinliklere üniversite içinde katılmaları onları yükseköğretime özendirmenin de güzel bir yoludur. Çocuklarımıza ve gençlerimize olan başlıca sorumluluklarımız arasında milli ve evrensel değerleri benimsetmek, bilimsel yöntemler, etkinlikler ve projeler üreterek çocukları merak edip keşfetmeye yönlendirmek, doğaya, çevreye, topluma, sanata duyarlı, yaratıcı, girişimci bireyler yetiştirmek olduğunu biliyoruz. Merkezimiz, yapacakları çalışmalarla son derece önemli bir görevi üstlenmektedir. Çocuk üniversitesi, çocukları ve gençleri bilimle ve sanatla tanıştıran ve yaklaştıran, yaparak, yaşayarak, öğrenme imkânı vererek sadece ezbere öğrenmeler değil, yaratıcı düşünceleri harekete geçirip, üreten ve uygulayan olmalarına destek verir. Bu yönleriyle çocuk üniversiteleri örgün eğitime destek ve katkı sağlayan çok önemli bir kuvvettir. PAÜ Çocuk Üniversitesi; eğitim programlarına katılan çocuklarımızı, gençlerimizi üniversite çatısı altında bilim ve bilim insanlarıyla, sanat ve sanatçılarla karşılaştırmak ve kendi yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak,  sevecekleri mesleği keşfetmeleri ve özgüvenli mutlu bireyler olmalarını sağlamanın peşindedir. Üniversitemizi çok sayıda çocukla buluşturacak ve onların hayatına dokunmamıza destek olacak bu etkinliklere yoğun istekle katılımlarınız sebebiyle siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum”

Çocuklar, 23 Nisan’ın Coşkusunu Hem Öğrenerek Hem Eğlenerek Yaşayacak

Etkinliklerin açılış programında merkezin çalışma alanları ve yapılacak etkinliklerle ilgili olarak davetlileri bilgilendiren PAÜ Çocuk Üniversitesi Merkez Müdürü Doç. Dr. Fatma Taşkın Ekici merkezin amacının çocukların ve gençlerin, üniversite ortamında akademisyenler ve uzman eğiticiler ile bir etkinlik çerçevesinde bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Çocuk ve gençlerin mevcut öğretim programları dışında, bilimsel ve sosyal alanlarda bilinç geliştirmelerini amaçladıklarını ifade eden Doç. Dr. Ekici, “Çocuk üniversiteleri genel olarak çocuklara; üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadır. PAÜ Çocuk Üniversitesi’nde görev alan alanlarında uzman akademisyenler ve eğiticilerin desteğiyle, çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, zihinsel ve kişilik gelişimlerine destek olmak üzere hazırlanan eğitimler vermeyi planlamaktayız. Ayrıca ailelere ve eğitmenlere yönelik de etkileşimli etkinlikler gerçekleştirilecek. PAÜ Çocuk Üniversitesi ‘Çocuk ve Genç Eğitimleri’, ‘Çocuk ve Gençlerin Aileleri ve/veya Ebeveynleri odak alınarak Yapılmakta Olan veya Yapılacak Etkinlikler’ ve ‘Eğitimcilerin İhtiyaçları ve Merkezin Amaçları Çerçevesinde Yapılmakta Olan veya Yapılacak Etkinlikler’ hedef kitlesi ve amaçlarıyla yol almaktadır” şeklinde konuştu.

PAÜ Çocuk Üniversitesi Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında 400’den fazla katılımcı ile çevrimiçi platformlarda farklı programlar gerçekleştirilecek. Hem öğreten hem de eğlendiren etkinlikler ile öğrenci, öğretmen ve anne babaların da katılımlarıyla bu pandemi günlerinde çocukların bayram coşkusunu yaşamaları amaçlanıyor.

Etkinliklerle ilgili olarak detaylı bilgi için: https://www.pau.edu.tr/paucocukuni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.