PAÜ Halkoyunları Topluluğu Romanya’da

PAÜ Halkoyunları Topluluğu Romanya’da

Pamukkale Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre PAÜ Halkoyunları Topluluğu Türkiye’yi temsil etti.

A+A-

Alınan bilgilere göre PAÜ Halkoyunları Topluluğu Romanya’da organize edilen Festivalde Türkiye’yi temsil etti.

15 - 21 Ağustos tarihleri arasında Romanya’da organize edilmiş olan Uluslararası Folklor Festivali’ne 30 öğrencilik kadrosu ile katılımda bulunan Pamukkale Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.

Targu Mures Şehrinde Yapıldı

Uluslararası Folklor Festivalinde Türkiye, Bulgaristan, Ukrayna, Makedonya, Moldova, Arnavutluk ve Romanya’dan toplamda 12 halkoyunu topluluğu katılımda bulundu.  Festival Romanya’nın Targu Mures şehrinde organize edildi.

Teke, Zeybek ve Kırklareli Yöresi

Her topluluğun yöresel halk oyunlarını sergilemiş olduğu Uluslararası Folklor Festivali’nde Topluluk danışmanı Öğretim Görevlisi Ramazan Tegiz koordinesinde olan Pamukkale Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu; Teke, Zeybek ve Kırklareli yörelerine ait halkoyunları ile Türkiye’yi ve Pamukkale Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil ettiler.

Konu ile alakalı açıklama yapan PAÜ Halkoyunları Topluluk danışmanı Öğretim Görevlisi Ramazan Tegiz, çok heyecanlı olduklarını ülkeyi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını, 30 öğrenci ile festivale katıldıklarını ve tüm öğrencilerin en iyi şekilde hazırlandıklarını, topluluğun Teke, Zeybek ve Kırklareli yörelerine ait halkoyunlarını en iyi şekilde sergileyerek ülkeyi en iyi şekilde tanıttıklarını sözlerine ekledi .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.