PAÜ Hastanesinde “Pembe Kod”

PAÜ Hastanesinde “Pembe Kod”

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde yeni doğum yapan bir annenin kız bebeğinin, kadın kılığına giren bir erkek tarafından kaçırılarak, hastane dışına çıkamadan yakalanması tatbikatı yapıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde üç farklı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatlarda 'Pembe kod' ismi ile bebek kaçırma; 'beyaz kod' ismi ile personele hasta yakınlarınca şiddet uygulanması; 'mavi kod' ismi ile hastane içerisinde bir hasta yakınının bir an da bayılması uygulamaları gerçekleştirildi.

TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Pembe Kodlu bebek kaçırma tatbikatı, Kadın ve Doğum Servisi'nde gerçekleştirildi. Senaryoya gereğince doğumhane katında yeni doğum yapmış olan bir annenin başındaki hasta yakınlarının bebeğin adı ile alakalı tartışmaları ve gürültü çıkarmaları nedeni ile odadan hemşire odasına çağrılmaları sırasında bebeğin, kadın kılığına giren bir erkek tarafından kaçırılması uygulandı.

Kadın kılığına girmiş olan erkek, odaya girerek bebeği kaçırdı. Bebeğinin yatağında olmadığını gören anne, yardım talep etti. Bebeğin kaçırıldığını fark eden hemşire tarafından telefonla 3333 numaralı santral hattı aranarak, bebek kaçırma olayı olduğu ifade edildi ve 'pembe kod' anonsu yaptırıldı. Pembe kod anonsundan sonra güvenlik görevlileri hastanenin tüm kapılarını kapatarak hastanedeki tüm güvenlik kameralarını sıkı takibe aldı.

Bebeği kaçıran kadın kılığına girmiş erkekse, tüm çıkışları kapatılan hastaneden çıkmak için yer aradı. Bu esnada tüm katlarda önlemler alan güvenlik görevlileri, bebeği kaçıran kişiyi acil çıkışta yakalayarak, bebeği alıp anneye teslim etti. Tatbikat esnasında yeni doğum yapan anne ile yakınları ve bebeği kaçıran kadın kılığındaki erkeğin sergilemiş oldukları performans taş çıkardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.