PAÜ KASUAM ile ASLITEKS'ten Güç Birliği

PAÜ KASUAM ile ASLITEKS'ten Güç Birliği

PAÜ KASUAM ile ASLITEKS toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş hayatında kadının statüsünün güçlendirilmesi adına iş birliğine gitti.

A+A-

PAÜ’nün destekçisi olduğu proje kapsamında, iş hayatında cinsiyetçi kalıp ve yargıların yıkılmasına yönelik bir dizi çalışma gerçekleştirilecek.

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ KASUAM) Müdürü Doç. Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen’in danışmanlığında ASLITEKS, Pamukkale Teknokent ile üniversite-sanayi iş birliği gerçekleştirerek iş yerinde cinsiyet fark etmeksizin herkesin haklarına eşit ulaşımını sağlayacak ve özellikle kadın çalışanları destekleyecek “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı ve Kadın Dostu Kurum Dönüşümü Projesi”nin imzacısı oldu.

Söz konusu proje kapsamında ASLITEKS, Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet, Taciz, Mobing konularında tüm üst yönetim, yönetici, beyaz ve mavi yaka kurum çalışanlarının eğitim almalarını sağlamanın yanında kadının statüsünün güçlendirilmesi ve cinsiyetçi kalıp yargıların yıkılması için bir dizi sosyal etki projelerini de yürürlüğe koydu.

ASLITEKS İşte eşit kadın sosyal etki projelerinden ilki olan “#respect Eşit Yarınlar için Değişim” PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile hayata geçirilirken açılışta Doç. Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinliğe; Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, ASLITEKS Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu ile davetliler katıldı.

ASLITEKS’in #respect projesiyle sürdürülebilir ve eşit yarınlara inanan herkesi “Eşit yarınlar için değişim” sloganıyla birlikte hareket etmeye davet ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Tanrıöğen, Dünya’da kadın istihdamını büyük ölçüde engelleyen faktörün zihinlerdeki yanlış düşünüş biçimlerinden kaynaklanan toplumsal kalıp yargılar olduğunu ve ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Üniversite-sanayi iş birliği projesi kapsamında yaratıcı düşünme ve konuşma eğitimleri düzenlendiğini, eşit yarınlar için bakış açılarını değiştiren çalışanlara sahnede geliştirdikleri düşüncelerini kitlelerle paylaşma imkânı sunulduğunu ifade etti.

Etkinlikte, daha sonra ASLITEKS personelleri; Proses Geliştirme Mühendisi Soner Erbek “Sisifos ve umut”; Desinatör Büşra Çağdaş “taç dokunulmazlığı ve hoşgörü”; Dijital Baskı Operatörü Halil Erdoğan “Yaramaz çocuklar ve yaratıcılık” kavramlarına yeni bir bakış açısı getirirken; Muhasebe personeli Münevver Cumbul “İcat çıkarma”; Bilişim uzmanı Murat “Dont panic and carry a towel”; İdari çay servis personeli Ümmühan Serinkan “En karmaşık Sarmaşık” adlı ilgi çekici sunum başlıklarıyla ilham verici konuşmalar gerçekleştirdi.

ASLITEKS Genel Müdürü Selim Kasapoğlu etkinlik sonrası yaptığı konuşmada işte eşit kadına önem verdiklerini, bunu Pamukkale Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği ile görünür kıldıklarını ve profesyonel destek aldıklarını, kadın çalışanların fırsatlardan eşit yararlanması için daha başka projeleri de hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Kasapoğlu, tekstilde çalışanlara her yıl sahnede düşüncelerini ifade etme fırsatı vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Etkinlik, katılımcılara plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.