PAÜ Moldova'da Hıdırellez'i Kutladı

PAÜ Moldova'da Hıdırellez'i Kutladı

Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Moldova’da Hıdırellez kutlamalarına katıldı

A+A-

2-8 Mayıs 2019 tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Özerk Yerinde düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu özel davetli olarak katıldı.

Moldova Kıpçak ve Komrat Belediyeleri ile Pamukkale Üniversitesi Dans ve Müzik Toplulukları “Hıdırellez Kardeşlik” temalı gösterilerini gerçekleştirdikten sonra Çadır Lunga bölgesinde gerçekleşen kutlamalara çeşitli Türk halk oyunlarından örneklerle katılım sağlandı.

Gagavuz Türkleri’yle Buluştular

Gerek fikri anlamda gerekse kültürel anlamda Balkan coğrafyasındaki Türk dünyası ile ilişkilerini güçlendirmeye, tanıma ve tanıtma faaliyetini her yıl düzenlemeye çalışan Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, bu yıl da Türk dünyasının farklı bir rengi olan “Gagavuz Türkleri” ile öğrencilerini buluşturdu.

Yol boyunca çeşitli kültürel ziyaretlerde bulunan Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Edirne’den başlayan kültür ziyaretlerine sırasıyla Romanya Tekirgöl Türk-Tatar Birliği ve Mecidiye Türk Tatar Birliğine giderek birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.